Luister naar je lichaam om vol-uit te léven

Schoonheid vanbinnen en vanbuiten

Enkele weken geleden vertelde ik in een blogbericht over mijn ervaring met actieve houtskoolzeep en waarom ik – fervent tegenstander van je gezicht elke dag wassen met zeep, zeker als je acne hebt – sinds de ontdekking van deze soort zeep toch elke ochtend mijn gezicht met (actieve houtskool)zeep was. Daarin zei ik ook dat ik van een vriendin een klein testerpotje van Lush heb gekregen, waarin de actieve houtskool exfoliator Dark Angels in zat. De verkoopster twijfelde namelijk of het wel geschikt zou zijn voor een gevoelige huid zoals die van mij. Nu heb ik het eindelijk uitgeprobeerd, dus deel ik graag mijn ervaring met jullie.

Dark Angels

De Dark Angels van Lush is in feite een exfoliator gemaakt van actieve houtskool, maar ik kwam het online tegen na een zoektocht voor een masker van actieve houtskool. De reden dus waarom ik dit product wilde, was om het als masker te gebruiken. Dat is dan ook het eerste wat ik heb gedaan. Uiteraard kan ik dit product niet alleen als masker reviewen als het een exfoliator is in de eerste plaats. Daarom testte ik de tester ook als exfoliator zoals het bedoeld is.

Dark Angels masker

Je kan de exfoliator ook als masker gebruiken. Dat is zelfs waarom ik interesse had in dit product, dus was het dan ook het eerste wat ik heb uitgeprobeerd. Online vond ik namelijk een blogbericht waarin dit werd uitgelegd. Toen ik het dan eindelijk voor mezelf ging uitproberen, kwam ik op een andere blog terecht met een redelijk negatieve ervaring, dus kreeg ik al schrik. Het zou met name vlekken op je lavabo maken en je krijgt het residu op je gezicht er moeilijk af, of toch volgens die ene review. Ze moes haar cleanser erbij halen en dan nog. Het kwam allemaal nogal dramatisch over. Hier is mijn eigen ervaring, iets minder dramatisch weliswaar.

Weinig product nodig

Een voordeel van Dark Angels is dat je niet zoveel product  nodig hebt om er een masker van te maken. Ik heb het in 3 stappen gedaan. 3x een hoeveelheid van een kikkererwt ofzo, telkens met een paar druppels water besprenkeld, er een papje van gemaakt en zo op mijn gezicht aangebracht. Het wordt dan wat modderachtig, goed smeerbaar dus. Ik liet het langere tijd intrekken en waste daarna alles af.

Dark Angels exfoliator als masker

Residu verwijderen

Toen ik in de spiegel keek, was ik gelukkig voorbereid (dankzij die ene blog) op het zicht: op mijn gezicht zat nog veel residu. Het was er niet af te krijgen met water. Ik had geen zin om mijn miscellair water hieraan te besteden, dat heeft trouwens nooit alles kunnen verwijderen tegenover hetgeen wat ik wel ging gebruiken.

Zwart residu Dark Angels na wassen met water

MakeUp Eraser

Wat ik wel gebruikte, was mijn good old MakeUp Eraser (lees hier mijn review van enkele jaren terug). De mini-handdoek met een gewone reinigingskant en een scrubkant. Je gebruikt eerst de gewone kant en dan de scrubkant voor een exfoliërend effect en om alles van residu wat er toch nog zou zijn overgebleven alsnog weg te halen. De exfoliërende kant wordt nauwelijks vuil omdat de gewone kant al 99% van het werk doet. En of dat het zijn werk deed bij het residu van Dark Angels! Eerst reinigde ik mijn rechterkant, dan mijn linkerkant. Vervolgens gebruikte ik de exfoliërende kant van de ‘handdoek’. Telkens maakte ik foto’s van mijn gezicht én van de MakeUp Eraser, zie de foto’s in volgorde in onderstaande diashow:

Het geweldige aan dit wondermiddel is dat je het met wat zeep kan proper maken en kan hergebruiken tot het vuil genoeg is om in de was te stoppen. Hieronder het bewijs:

Je ziet aan de linker en rechter kant van de handdoek nog resten van make-up van enige tijd geleden. Eerst waste ik het zwarte residu eraf, daarna ook de make-up, kwestie van te laten zien dat er niet gesjoemeld is met voor-en-na-foto’s (zoals in ‘de na-foto’s’ kunnen eigenlijk ‘voor-foto’s’ zijn).

Residu in lavabo

Ook bij mij was er residu in de lavabo te zien, niet zo veel als dat ik vreesde na het lezen van die ene blog. Ook dat spoelde niet weg met alleen water. Je moet er echt over wrijven, nog beter met zeep. Dus niets permantents zoals in de andere blog haast werd gesuggereerd. Je kan het dus perfect wegkrijgen, zonder moeite.

Zachte huid

En nu over mijn huid na het masker: die voelde net als na elk ander masker zacht en glad aan (buiten de enkele puisten hier en daar). De ochtend erna zelfs voelde mijn huid nog steeds erg aangenaam aan. Daar had ik tot nu toe nog niet op gelet bij andere maskers. Ik durf dan ook niet te opperen dat dit de eerste keer is.

Dark Angels exfoliator

Een paar dagen later testte ik het product als exfoliator. Ik nam dezelfde hoeveelheid zoals ervoor (maar 1x ipv 3x), ongeveer ter grootte van een kikkererwt ofzo. Toen ik het product over mijn gezicht wreef, voelde ik onmiddellijk de korreltjes. Het voelde redelijk hard aan, dus ik snap waarom de verkoopster twijfelde om het mee te geven voor iemand met een gevoelige huid. Zo zag het er uit toen ik mijn hele gezicht had gescrubd.

Lush Dark Angels exfoliator

Voor ik de foto trok, merkte ik opeens op dat de ‘schoonheidsfilter’ op mijn gsm aan stond. Deze heb ik uitgezet, maar vreesde ervoor dat de vorige foto’s dan mét die filter waren gemaakt. En inderdaad, bij het vergelijken zag ik het duidelijk. Dus sorry mensen, dat was niet de bedoeling! Jullie weten dat ik geen voorstander ben van het verdoezelen van imperfecties, dat ik mij liever ‘echt, ongefilterd, rauw’ laat zien.

Toen ik alles eraf waste met gewoon water, voelde mijn huid ongelooflijk glad aan, zeer zacht ook. Tot mijn verbazing was mijn gezicht ook zo goed als volledig proper, zonder residu (zie de foto hieronder).

Zo goed als geen residu na wassen met water

Toch wilde ik eens testen met de MakeUp Eraser of alles er wel echt af was, ik had namelijk het gevoel dat het niet helemaal zo was. En inderdaad, er was een inie-minie beetje residu op de handdoek te zien:

MakeUp Eraser lichtjes vuil na exfoliaten

Verdict

Ik ben niet per se fan, maar slecht vind ik het zeker ook niet. Het masker vergt wat meer reinigingswerk dan bij andere maskers en het residu in de lavabo is niet gewoon weg te spoelen. Buiten dat krijg ik er wel een babyvelletje van, zoals bij andere maskers. Het voordeel van dit masker tegenover andere maskers is wel dat je er erg weinig voor nodig hebt, je komt daarom ook lang toe met testerpotje, laat staan met een normaal potje van Lush. Mijn voorkeur gaat uit naar andere maskers, omdat die minder reinigingswerk vragen achteraf, zowel van je huid als van je lavabo.

Als exfoliator vind ik het inderdaad ook wat te hard voor de gevoelige huid, maar het is wel effectief. Het kan niet tippen aan mijn all-time-favorite exfoliator – die helaas niet meer bestaat – Aloe Deep Cleansing Exfoliator. Ik zet geen link meer naar de pagina over dit product op mijn blog, aangezien het niet meer geproduceerd, noch verkocht wordt (nergens ter wereld meer).

Ik denk dus dat ik Dark Angels niet zal kopen, dat ik het hou bij de actieve houtskoolzepen en maskers die ik nu heb en mijn eigen Aloe Deep Cleansing Exfoliator die ik nog steeds heb liggen.

Heb jij ook een gevoelige huid en Dark Angels ook al eens gebruikt of gebruik je het nog steeds? Wat vind/vond je er dan van?

Veel liefs,

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.