Luister naar je lichaam om vol-uit te léven

Schoonheid vanbinnen en vanbuiten

Door technische problemen is het momenteel niet mogelijk om de e-boeken en andere zaken uit de webshop te kopen

Rond begin november zal dit terug in orde zijn. Sorry voor het ongemak en bedankt voor het begrip!

Wat heeft acne me gegeven?

Acne heeft een grote impact op iemands leven, het pakt dingen van je af, zoals ik op de vorige pagina reeds zei, maar het geeft je ook dingen. Je denkt waarschijnlijk dat het alleen maar goede dingen zijn, in tegenstelling tot het thema van ‘afpakken’, maar zo is het helaas niet. Acne kan iemand veel dingen geven, zowel positieve als negatieve.  Als je de pagina hebt gelezen waarin ik mijn gevoelsleven blootleg, dan zul je al heel wat negatieve zaken zijn tegengekomen. Maar omdat ik ook het positieve wil bekijken en inzien, in een op zich negatieve ervaring, en dit ook het beste wil laten blijven hangen, zet ik deze zaken als laatste.

Negatieve zaken

 1. littekens
 2. verdriet
 3. boosheid
 4. frustratie
 5. stress
 6. ….
 7. een constant gevoel van jeuk op mijn gezicht, of van ‘beestjes die onder/op mijn huid lijken te kruipen’
 8. obsessief compulsieve handeling (mijn huid controleren op onregelmatigheden)
 9. dermatillomanie (mijn huid openkrabben)
 10. de nood om mij vaak te checken in de spiegel

Positieve zaken

Acne is zo confronterend. Het confronteert je met alles wat je je maar inbeelden kan. Ook met jezelf. Het is dan ook niet meer dan normaal dat acne een factor was in mijn persoonlijke groei.

Dit kan negatief zijn, maar ook positief: emotionele, mentale, psychologische en sociale uitdagingen. Eerst is het negatief, maar een uitdaging laat je obstakels overwinnen. Eens dit gebeurd is, is het negatieve omgevormd tot iets positiefs.

Acne heeft me op een bepaalde manier een doel laten vinden in het leven. Ondertussen heb ik er meer dan eentje, maar dat ene doel is om mensen in dezelfde situatie te helpen eruit te komen.

Respect

voor anderen die ergere acne hadden dan ik, of een ergere aandoening/probleem dan acne.

voor iedere mens, hoe die er ook uitziet. Acne liet me teveel gefocust zijn op het uiterlijk, ook bij anderen. Acne herinnert me er elke dag aan dat hoe een mens er vanbuiten uitziet dit nog steeds niets zegt over de binnenkant van de persoon.

Vaardigheid

om voorbij het uiterlijk te kijken. Dit hangt wat samen met het vorige puntje. Ik had het moeilijk om voorbij uiterlijkheden te kijken. Pas na jaren is dit beginnen weg te ebben.

om beter naar mijn lichaam te luisteren. Acne wilt me iets zeggen wat er zich afspeelt binnenin mijn lichaam. Om van acne verlost te geraken moet je leren luisteren naar wat je lichaam je wilt vertellen.

Inzicht

in hoe mijn lichaam werkt. Dit hangt samen met het vorige puntje. Je lichaam is een soort van complexe machine, alleen jij kan het het beste doorgronden (met behulp van wetenschap en eigen ervaringen). Zoek de puzzelstukjes en zet de puzzel zo goed mogelijk ineen.

in dat ik niet alles zou willen geven voor een mooie huid. Je hoort regelmatig iemand zeggen dat die ‘er alles voor zou geven om X’. X zijnde stinkend rijk te zijn, terug te kunnen lopen, weer dingen te kunnen onthouden, … of om een mooie, gave huid te hebben. Wel, ik heb er écht niet alles voor over. Je kent vast wel ‘Be careful what you wish for’. Wat je vraagt, krijg je. Heb je er álles voor over om een gave huid te verkrijgen? Wees dan niet verbaasd als je ook echt alles (of toch iets wat je in feite niet kwijt wil) wat je je maar kan inbeelden kwijtspeelt (familie, vrienden, een ledemaat, je stem, je gezichtsvermogen, je huis, noem maar op). Dus nee, ik heb er echt niet álles voor over. Mijn gezondheid zeker niet.

in wat ik wil in en met mijn leven…

Lees verder in mijn gratis e-boek!

Wil je meer weten en verder lezen? Download dan mijn gratis e-boek Leven met acne. Hierin staat alles wat ooit op deze pagina stond en nog meer. Na al die jaren heb ik namelijk meer informatie vergaard hierover, met meer bronnen en in een beter gestructureerde vorm gegoten.

Wat staat erin?

*81 pagina’s

In het e-boek staat alles wat ooit op de Leven met acne pagina’s van deze website stond met nog veel meer extra informatie, meer bronnen en een betere structuur dan hier op de website. Het is alles tezamen goed voor zo’n 81 pagina’s.

Update eind 2019

Begin december schreef ik extra content in het boek vanwege nieuwe ervaringen na het afwerken van de eerste versie. Zo heb ik nu zelf ondervonden wat minder vlees en gluten eten met me deed, welk effect actieve houtskoolzeep op mijn huid heeft en hoe meridianen invloed kunnen hebben op acne. Daarnaast ontdekte ik ook de link tussen wat ik op mezelf heb ontdekt en Traditional Chinese Medecine (TCM).

Update begin 2020

Om het feit te vieren dat ik in 2019 mijn eerste eindejaarsfeesten sinds 17 jaar heb meegemaakt zónder acne, maakte ik van de 2 belangrijkste hoofdstukken die betalend waren (‘Oorzaken’ en ‘Hoe raak je van acne af?’) gewoon een apart e-boek. Nu is het dus simpeler: 1 volledig gratis e-boek Leven met acne (excl. ‘Oorzaken’ en ‘Hoe raak je van acne af?’) en 1 betalend e-boek Leven zonder acne (Inleiding, Acne, Oorzaken, Hoe raak je van acne af? en Mythen).

Update eind 2020: meer inzichten

Eind 2020 heb ik er nog 3 nieuwe zaken aan toegevoegd: de symbolische betekenis van acne dankzij een bijzonder gesprek, de link tussen de darmen en hormonen dankzij een webinar en als laatste ook acne bekeken vanuit het perspectief van de chakra’s.

Het is namelijk geen toeval geweest dat ik eindelijk geen acne meer had. Dit was het resultaat van jarenlang onderzoek, geëxperimenteer en het toepassen van alle kennis die ik zo over 17 jaar heen heb vergaard. En jij kan ook je acne genezen zoals ik heb gedaan, als je mijn kennis die ik in het boek deel ook leest en toepast.

Update april 2021: nog meer inzichten

Na mijn update eind 2020 kwam er een Facebookpost voorbij over de link met familiekarma, daar schreef ik een blogbericht over. Dat heb ik toegevoegd in het boek plus nog heel wat andere zaken:

Wat met de andere, gratis hoofdstukken?

Deze kan je nog altijd apart gratis downloaden via het pop-up venster op deze en andere pagina’s uit deze reeks of via het inschrijvingsformulier in de zijbalk. Je kan ze ook nog steeds tezamen in één geheel downloaden als het gratis e-boek ‘Leven met acne‘, op dezelfde manier, op deze en de andere pagina’s van de reeks. Daarin vertel ik ook over mijn historie en gevoelsleven met acne, de gevolgen en wat het van me heeft afgepakt, alsook een alternatief perspectief over de aandoening.

Wil je verlost geraken van je acne?

Wil je meer weten en verder lezen? Wil je er ook werk van maken om je acne op holistische manier aan te pakken? Koop dan het e-boek via de knop hieronder voor slechts €15 incl. btw.

Lees verder voor meer info of download het gratis e-boek Van leven met acne naar Leven zonder acne via het formulier hieronder (de link in de zin verwijst naar dezelfde tekst maar dan in webpaginaformaat). In dit e-boek geef ik je al heel wat praktische inzichten cadeau waarmee je al stappen kunt zetten naar die gave huid.

Je kan via het formulier hieronder de preview van het boek Leven zonder acne gratis downloaden als je eerst wil zien wat voor vlees je in de kuip hebt alvorens je het boek aankoopt.

Wat krijg je ervoor?

Dat wat vroeger de 2 betalende hoofdstukken waren in het volledige e-boek Leven met acne: ‘Oorzaken‘ en ‘Hoe raak je van acne af?‘ + de inleiding, de hoofdstukken ‘Acne’ en ‘Mythen’. Dit is een totaal van 137 blz, waarvan 84 blz puur over ‘Oorzaken’ en ‘Hoe raak je van acne af?’. Uiteraard zijn het de complete en geüpdatete versies van al deze hoofdstukken.

Je krijgt dus ALLE KENNIS EN ERVARING die ik tot nu toe in mijn leven heb opgedaan (een totaal van 17 jaar op de teller van 28 (leeftijd die ik had toen ik eindelijk weer een gave huid had) + 2 jaar extra dankzij webinars ivm stress, ademhaling, lymfesysteem, …) , inclusief een overzicht van welke stappen je kan ondernemen om ACNEVRIJ te worden. En dit voor maar €15 incl. btw (peanuts vergeleken met de duizenden euro’s die ikzelf over al die jaren heen heb opgedaan om dé oplossing te vinden). Daar komt nog bij dat, als je het e-boek hebt gekocht en ik het e-boek update (verbeter en extra info aan toevoeg), dat je deze update gratis toegestuurd krijgt.

Waarom zet ik die paar gratis hoofdstukken er toch nog bij? Omdat een boek altijd een inleiding heeft, een boek over acne zonder uitleg over acne in het algemeen nogal raar is en omdat de mythen over acne verbonden zijn met wat wel en geen oorzaken en/of oplossingen zijn.

Acne is een puzzel

Als je je acne wilt verminderen of laten verdwijnen, is het natuurlijk zaak om te weten waardoor je acne krijgt. Er zijn 4 hoofdoorzaken en heel veel andere factoren die mee kunnen spelen. Ieder lichaam is anders, dus ontdek in de lijst en uitleg wat bij jou van toepassing is of kan zijn, doe er iets aan door mijn handleiding + tips en trucs toe te passen en het kan bijna niet anders dan dat je acne verbetert of zelfs verdwijnt.

Acne is namelijk een puzzel, eentje die voor iedereen anders is, maar waar wel telkens dezelfde puzzelstukken in voorkomen, bij de ene is A groter dan B, bij de ander is C niet van toepassing en heeft D een minieme impact. Je kan het inbeelden als eenzelfde puzzelafbeelding, met dezelfde puzzelstukvormen, maar de formaten van de stukjes variëren telkens. Als je niet weet hoe de uiteindelijke afbeelding eruit ziet, weet je ook niet naar wat je hoort te zoeken en ook niet hoe je de stukjes in elkaar moet laten passen.

Mijn eigen puzzel is nu compleet, ik heb alleen de discipline nodig om mijn eigen inzichten consequent toe te passen (o.a. snoep is toch zo lekker!). Ondanks mijn uitschuivers, is mijn acne nu onder controle. Met onder controle bedoel ik dat ik nauwelijks nog acne bij krijg ondanks dat ik bepaalde periodes minder consequent ben. Mijn lichaam heeft zich dus voldoende hersteld van binnen om er van buiten nauwelijks iets van te merken als het eens wat minder gaat.

Waarom betalend?

 1. Met de opbrengsten kan ik het boek laten vertalen naar het Engels en zo nog meer mensen bereiken en helpen.
 2. Met de opbrengsten kan ik ook deze blog online houden en blijven onderhouden.
 3. Je kan het zien als een ‘dank je wel’, een boek schrijft zich namelijk niet vanzelf.
 4. Je kan het zien als een investering in jezelf. Als je ergens in investeert, wil je je geld er ook wel weer uithalen. Dit kun je doen door het boek te lezen en ermee aan de slag te gaan (de kennis en inzichten toepassen)
 5. Dit boek is het resultaat van jaren aan ervaringen en wetenschappelijk onderzoek om mijn bevindingen te onderbouwen. De informatie die erin staat, is enórm veel en kan voor een ommekeer in iemands leven zorgen.
 6. Zelf heb ik er 17 jaar over gedaan om mijn acne onder controle te krijgen, duizenden euro’s verspild aan symptoom-bestrijdingsmiddelen etc. Jij kan het in véél kortere tijd omdat je alles op een bordje (in een boekje) geserveerd krijgt. Wat een luxe! Ik wou dat ik dit alles voor maar €15 ergens had kunnen vinden.
 7. Met dit e-boek hoop ik ook meer contact te hebben met lotgenoten die er ook echt voor willen gaan. Ik wil ze zelfs begeleiden als ze het niet allemaal alleen kunnen, als ze niet weten wat eerst (ondanks het stappenplan in het laatste hoofdstuk), of als ze niet het gewenste resultaat verkrijgen.
 8. Mensen geven eerder feedback over zaken waarin ze geïnvesteerd hebben. Ik wil heel graag weten hoe het hen vergaat na het lezen en toepassen van de stappen, of ook over het e-boek zelf (qua inhoud, vormgeving, structuur, …).
 9. Dit boek is enorm waardevol, dus hang ik er ook een echte waarde aan ipv het gratis ( = niet waardevol) weg te geven. Alle kennis die erin zit is zelfs veel waardevoller dan de €15 incl. btw die ik ervoor vraag. Maar ik wil iedereen deze kennis gunnen, ik wil zoveel mogelijk mensen hiermee helpen, daarom hou ik de prijs zo laagdrempelig.

Veel liefs en succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.