Luister naar je lichaam om vol-uit te léven

Schoonheid vanbinnen en vanbuiten

Door technische problemen is het momenteel niet mogelijk om de e-boeken en andere zaken uit de webshop te kopen

Rond begin november zal dit terug in orde zijn. Sorry voor het ongemak en bedankt voor het begrip!

Halleluja!

Op de eindejaarsfeesten van 2019 heb voor het eerst sinds 11 jaar zonder (camouflerende) make-up rondgelopen! Mijn huid was namelijk zo goed dat het niet meer nodig was. Voor het eerst sinds 17 jaar was ik zo goed als acnevrij dus! Hierdoor kreeg ik het idee om de 2 betalende hoofdstukken ‘Oorzaken‘ en ‘Hoe raak je van acne af?’ in een apart e-boek te gieten, genaamd Leven zonder acne. Het is namelijk geen toeval, maar het resultaat van het toepassen van alle kennis en ervaringen met mijn eigen lichaam die ik over die 17 jaar heb vergaard. Dus, als ik het kan, kan jij dat ook!

Let op: Leven zonder acne is niet hetzelfde als Leven met acne! ‘Leven met acne’ is het gratis e-boek van begin 2019 waarin ik alle gratis hoofdstukken samenvoegde. ‘Leven zonder acne’ is mijn nieuw boek, van begin 2020 en gemaakt van de betalende hoofdstukken ‘Oorzaken’ en ‘Hoe raak je van acne af?’.

Nota over deze pagina

Dit is een oude pagina met verouderde info en structuur, zonder updates en waar ik het grootste deel van de info heb verwijderd omdat alles nu in mijn e-boek Leven zonder acne staat. Bezie deze pagina dus als een ruwe versie van de preview van het boek.

E-boek = versie 3.0 van deze pagina

Dit nieuwe e-boek is dus een update (versie 3.0 begin 2020) van een update (versie 2.1 eind 2019) van een update (versie 2.0 = afgewerkt e-boek begin 2019) van deze en andere pagina’s. Ik update het boek zodra ik iets nieuws heb ervaren, ontdekt of nieuwe wetenschappelijke bronnen heb gelezen, deze krijg je gratis toegestuurd als je het boek hebt aangeschaft.

Vanaf nu zullen er niet veel updates meer komen vermoed ik, aangezien

 1. dit het formaat is waarin ik het wil blijven aanbieden
 2. ik de indruk heb dat het al exhaustief is
 3. ik niet meer actief op zoek ga naar meer wetenschappelijke onderzoeken of experimenten om zelf uit te proberen

Waarom ga ik niet meer actief opzoekwerk doen en experimenteren? Omdat ik mijn eigen code heb gekraakt – anders zou ik niet tijdens de eindejaarsfeesten zo’n gave huid hebben gehad – en met alle info die erin staat iedereen alle tools en inzichten heeft om ook zijn/haar/x eigen code te kraken.

Scrol naar beneden tot voorbij de teaser voor meer info over wat er in het e-boek staat en hoe het te kopen. Wil je een kleine (en ook verouderde) teaser van de inhoud, lees dan hieronder verder. Wil je een up to date teaser, bekijk dan de preview van Leven zonder acne.


Hoe raak ik van acne af?

[versie 1.0]

Als je op deze pagina zit, heb je zeer waarschijnlijk acne en wil je er vanaf. Over de jaren heen heb ik veel informatie vergaard, veel dingen zelf uitgeprobeerd, soms met succes, soms zonder succes. Hier wil ik deze kennis met je delen zodat je er hopelijk mee gebaat bent. Wat voor mij werkte, werkt misschien niet voor jou en vice versa. Ik kan alleen maar zeggen, probeer het, geef het een kans en tijd. Pas wanneer je iets hebt geprobeerd en tijd genoeg hebt gegeven weet je of dat het effect heeft of niet. Ik hanteer de richtlijn van een product of een methode een tijdsspanne van zeker 3 maanden te geven. Op die termijn kan je huid zich helemaal vernieuwen, zich aanpassen en gewoon worden aan de nieuwe situatie.

Leer / lees eerst over de oorzaken

Bij vele van deze zaken ga ik niet uitgebreid uitleggen waarom dit zo is. Dit komt omdat de redenen waarom reeds staan uitgelegd op de pagina ‘Oorzaken van acne‘. Als ik bijvoorbeeld zeg dat je pinda’s beter vermijdt, maar zonder verdere uitleg, wil dit zeggen dat ik dit reeds heb besproken op voorgenoemde pagina.

Leer je lichaam en huid kennen

Je eerste stap naar genezing zou in feite ‘leren‘ en ‘begrijpen‘ moeten zijn. Leer over de huid, leer over het lichaam, leer over de wisselwerking tussen huid en lichaam. Maar probeer ook je eigen huid te begrijpen, je eigen lichaam, en de wisselwerking tussen je eigen huid en lichaam. Wat in de boeken staat, is namelijk niet altijd van toepassing op iedereen. Probeer de mechanismes van je lichaam te doorgronden, de werkingen van bepaalde hormonen, … Probeer ook goed te weten te komen wat je lichaam en huid nodig hebben, niet nodig hebben, gevoelig aan zijn, intolerant of zelfs allergisch aan zijn. Laat je hierop testen, zowel wat voedsel als producten of dieren, planten, … betreft. Dan ben je al een heel eind.

Holistische pistes

Hier zijn enkele pistes die je mogelijks kunnen helpen om je lichaam beter te leren kennen en je gezondheid (en daarmee ook je huid) te verbeteren: bioresonantietherapie, osteopaten, kruidengeneeskunde, homeopathie, aura-energetische heling, de MIR-Methode, voedingsdeskundigen, darmspecialisten, coaches, yogadocenten, meditatie- en mindfulnessbegeleiders, spirituele inspirators, acupunctuur, …

Gezondheid begint in de darmen

Weet dat uiterlijke gezondheid voortkomt van innerlijke gezondheid. Ze zeggen niet voor niets dat je gezondheid en immuunsysteem in je darmen beginnen. Zorg ervoor dat je de juiste balans van goede en slechte bacteriën in je darmen hebt. Zorg er ook voor dat je darmen niet vol met brol zitten zoals afvalstoffen, toxines en weet ik veel wat nog allemaal. Deze belemmeren de opnamecapaciteit voor de voedingstoffen. Als je opeens gezond begint te eten en er lijkt geen verbetering te zijn, zijn je darmen misschien wel compleet verstopt waardoor die goede voedingsstoffen niet opgenomen kunnen worden. Reinig dan eens je darmen én lymfesysteem.

Acne op zelfde plaatsen? Facemapping!

Heb je acne die altijd op dezelfde plaats(en) lijkt terug te komen? Verdiep je dan eens in facemapping (uit de Chinese geneeskunde). Je acne wilt je dingen duidelijk maken, als je weet waarom je daar acne krijgt, kan je er doelgerichter iets aan doen. Acne op bepaalde plekken op je gezicht geven bijvoorbeeld problemen aan in bepaalde organen of tekorten van vitaminen.

Meer weten en op holistische wijze van je acne verlost geraken net als ik? Lees dan zeker verder!

Leven zonder acne

Wil je meer weten en verder lezen? Wil je er ook werk van maken om je acne op holistische manier aan te pakken? Koop dan het e-boek via de knop hieronder voor slechts €15 incl. btw.

Let wel: de info in dit boek is geen quick fix, gouden pil of symptoombestrijding, maar juist een holistische leidraad op weg naar blijvende verandering en genezing. Gewoon lezen is niet genoeg, want als je niets doet met de kennis die je vergaart, ga je ook geen resultaat verkrijgen. Resultaat zien vergt wat tijd, geëxperimenteer met je eigen lichaam en levenswijze en ook doorzettingsvermogen. Afhankelijk van je eigen inzet en hoe consistent je bent, zul je sneller, dan wel trager resultaat zien. Het zal je in elk geval geen 17 jaar en duizenden euro’s kosten zoals bij mij.

Lees verder voor meer info of download het gratis e-boek Van leven met acne naar Leven zonder acne via het formulier hieronder (de link in deze zin verwijst naar dezelfde tekst maar dan in webpaginaformaat). In dit e-boek geef ik je al heel wat praktische inzichten cadeau waarmee je al stappen kunt zetten naar die gave huid.

Je kan via het formulier hieronder de preview van het boek Leven zonder acne gratis downloaden als je eerst wil zien wat voor vlees je in de kuip hebt alvorens je het boek aankoopt.

Update Leven met acne eind 2019

Begin december schreef ik extra content in het boek vanwege nieuwe ervaringen na het afwerken van de eerste versie. Zo heb ik nu zelf ondervonden wat minder vlees en gluten eten met me deed, welk effect actieve houtskoolzeep op mijn huid heeft en hoe meridianen invloed kunnen hebben op acne. Uiteraard ook weer gelinkt aan wetenschappelijk onderzoek en ervaringen van anderen. Daarnaast ontdekte ik ook de link tussen wat ik op mezelf heb ontdekt en Traditional Chinese Medecine (TCM).

Update begin 2020: Leven zonder acne

De hoofdstukken ‘Oorzaken‘ en ‘Hoe raak je van acne af?‘ zijn nu als apart e-boek verwerkt en dus niet meer apart te koop (je kreeg sowieso al de 2 hoofdstukken bij aankoop) en ook niet meer in combinatie met de andere gratis hoofdstukken.

Update eind 2020: meer inzichten

Eind 2020 heb ik er nog 3 nieuwe zaken aan toegevoegd: de symbolische betekenis van acne dankzij een bijzonder gesprek, de link tussen de darmen en hormonen dankzij een webinar en als laatste ook acne bekeken vanuit het perspectief van de chakra’s.

Update april 2021: nog meer inzichten

Na mijn update eind 2020 kwam er een Facebookpost voorbij over de link met familiekarma, daar schreef ik een blogbericht over. Dat heb ik toegevoegd in het boek plus nog heel wat andere zaken:

Wat met de andere, gratis hoofdstukken?

Deze kan je nog altijd apart gratis downloaden via het pop-up venster op deze en andere pagina’s uit deze reeks of via het inschrijvingsformulier in de zijbalk. Je kan ze ook nog steeds tezamen in één geheel downloaden als het gratis e-boek ‘Leven met acne‘, op dezelfde manier, op deze en de andere pagina’s van de reeks. Daarin vertel ik ook over mijn historie en gevoelsleven met acne, wat het van me heeft afgepakt en wat het me heeft gegeven, alsook een alternatief perspectief over de aandoening.

Wat staat er in Leven zonder acne?

Dit e-boek bestaat hoofdzakelijk uit de hoofdstukken ‘Oorzaken‘ en ‘Hoe raak je van acne af?‘. Ik zette er ook enkele gratis hoofdstukken bij om logische redenen. Hieronder staat een lijst van alle hoofdstukken op een rij

 1. Inleiding‘ – welke ook lichtjes werd aangepast – omdat een boek zonder inleiding niet echt een boek is.
 2. Acne‘, omdat een e-boek over oorzaken van acne en hoe ervan af te raken, zonder uitleg over acne in het algemeen nogal raar is.
 3. Oorzaken
 4. ‘Hoe raak je van acne af?’
 5. Mythen‘, omdat mythen betrekking hebben op oorzaken en middeltjes om acne te ‘genezen’.

Dit is een totaal van 137 blz, waarvan 84 blz puur over ‘Oorzaken’ en ‘Hoe raak je van acne af?’. Maw, 84 pagina’s vol informatie die je leven en huid positief kunnen veranderen!

Je krijgt dus ALLE KENNIS EN ERVARING die ik tot nu toe in mijn leven heb opgedaan (een totaal van 17 jaar op de teller van 28 (leeftijd die ik had toen ik eindelijk weer een gave huid had) + 2 jaar extra dankzij webinars ivm stress, ademhaling, lymfesysteem, …) , inclusief een overzicht van welke stappen je kan ondernemen om ACNEVRIJ te worden. En dit voor maar €15 incl. btw (peanuts vergeleken met de duizenden euro’s die ikzelf over al die jaren heen heb opgedaan om dé oplossing te vinden). Daar komt nog bij dat, als je het e-boek hebt gekocht en ik het e-boek update (verbeter en extra info aan toevoeg), dat je deze update gratis toegestuurd krijgt.

Oorzaken

Onder ‘Oorzaken’ staat alles wat ooit op deze pagina stond met nog enorm veel meer:

Deze pagina werd in 2017 geschreven en gedurende het hele jaar 2018 tot e-boek verwerkt, samen met alle andere pagina’s van deze reeks. Bij de verwerking breidde ik vele hoofdstukken meer uit, waaronder ook deze: er komen veel meer oorzaken aan bod, gestaafd met wetenschappelijke bronnen, eigen ervaringen en die van anderen die online te vinden zijn. Begin 2019 was het boek af.

Acne is een puzzel

Als je je acne wilt verminderen of laten verdwijnen, is het natuurlijk zaak om te weten waardoor je acne krijgt. Er zijn volgens de Westerse geneeskunde 4 hoofdoorzaken, volgens de Oosterse geneeskunde spelen er nog veel andere factoren mee, die weliswaar gepast kunnen worden in het kader van de Westerse geneeskunde.

Acne is namelijk een puzzel, eentje die voor iedereen anders is, maar waar wel telkens dezelfde puzzelstukken in voorkomen, bij de ene is A groter dan B, bij de ander is C niet van toepassing en heeft D een minieme impact. Je kan het inbeelden als eenzelfde puzzelafbeelding, met dezelfde puzzelstukvormen, maar de formaten van de stukjes variëren telkens. Als je niet weet hoe de uiteindelijke afbeelding eruit ziet, weet je ook niet naar wat je hoort te zoeken en ook niet hoe je de stukjes in elkaar moet laten passen.

Ieder lichaam is dus anders, vandaar dan mijn oproep: ontdek in de lijst en uitleg wat bij jou van toepassing is of kan zijn, doe er iets aan door mijn handleiding + tips en trucs toe te passen en het kan bijna niet anders dan dat je acne verbetert of zelfs verdwijnt.

Kwestie van willen en discipline

Mijn eigen puzzel is nu compleet, ik heb alleen de discipline nodig om mijn eigen inzichten consequent toe te passen (o.a. snoep is toch zo lekker!). Maar dat weerhoudt me er niet van om jullie nu al de tools te geven om zelf aan de slag te gaan en vooruitgang te boeken.

Hoe raak je van acne af?

Het hoofdstuk Hoe raak je van acne af? is gemaakt van de gelijknamige pagina op deze blog en die van Tips en trucs tegen acne. Alles staat nu dus in één enkel hoofdstuk.

Waarom ‘Oorzaken’ en ‘Hoe raak je van acne af?’ in 1 e-boek?

Waarom ‘Oorzaken’ en ‘Hoe raak je van acne af?’ in 1 e-boek zetten? Oorzaken en hoe ervan af te geraken maken namelijk onlosmakelijk deel uit van elkaar. Wie wilt weten wat de oorzaken van zijn/haar acne zijn, wilt uiteraard ook weten wat je dan precies kunt doen om de oorzaken te elimineren. Ook andersom: wie wilt weten hoe hij/zij van haar acne kan verlost geraken, hoort uiteraard ook te weten wat de oorzaken zijn.

Eerst een preview van dit e-boek lezen?

Je kan via het formulier hieronder de preview bekijken van dit e-boek als je eerst wil weten wat voor vlees je in de kuip hebt.

Waarom betalend?

 1. Met de opbrengsten kan ik het boek laten vertalen naar het Engels en zo nog meer mensen bereiken en helpen.
 2. Met de opbrengsten kan ik ook deze blog online houden en blijven onderhouden.
 3. Je kan het zien als een ‘dank je wel’, een boek schrijft zich namelijk niet vanzelf.
 4. Je kan het zien als een investering in jezelf. Als je ergens in investeert, wil je je geld er ook wel weer uithalen. Dit kun je doen door het boek te lezen en ermee aan de slag te gaan (de kennis en inzichten toepassen)
 5. Dit boek is het resultaat van jaren aan ervaringen en wetenschappelijk onderzoek om mijn bevindingen te onderbouwen. De informatie die erin staat, is enórm veel en kan voor een ommekeer in iemands leven zorgen.
 6. Zelf heb ik er 17 jaar over gedaan om mijn acne onder controle te krijgen, duizenden euro’s verspild aan symptoom-bestrijdingsmiddelen etc. Jij kan het in véél kortere tijd omdat je alles op een bordje (in een boekje) geserveerd krijgt. Wat een luxe! Ik wou dat ik dit alles voor maar €15 ergens had kunnen vinden.
 7. Met dit e-boek hoop ik ook meer contact te hebben met lotgenoten die er ook echt voor willen gaan. Ik wil ze zelfs begeleiden als ze het niet allemaal alleen kunnen, als ze niet weten wat eerst (ondanks het stappenplan in het laatste hoofdstuk), of als ze niet het gewenste resultaat verkrijgen.
 8. Mensen geven eerder feedback over zaken waarin ze geïnvesteerd hebben. Ik wil heel graag weten hoe het hen vergaat na het lezen en toepassen van de stappen, of ook over het e-boek zelf (qua inhoud, vormgeving, structuur, …).
 9. Dit boek is enorm waardevol, dus hang ik er ook een echte waarde aan ipv het gratis ( = niet waardevol) weg te geven. Alle kennis die erin zit is zelfs veel waardevoller dan de €15 incl. btw die ik ervoor vraag. Maar ik wil iedereen deze kennis gunnen, ik wil zoveel mogelijk mensen hiermee helpen, daarom hou ik de prijs zo laagdrempelig.

Veel liefs en succes!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.