Luister naar je lichaam om vol-uit te léven

Schoonheid vanbinnen en vanbuiten

Genees je acne permanent met de Lichaamswijsheidmethode zodat je blij wordt van je spiegelbeeld, meer gezondheid en meer zelfvertrouwen krijgt en meer geniet van het leven

Lisa had zich er bijna bij neergelegd dat ze de rest van haar leven acne zou hebben tot...

Lisa had al sinds haar pubertijd acne, wat ook een van de voedingsbodems was voor pesterijen. Natuurlijk koos ze er niet voor om puisten te krijgen, maar ze koos er wel voor om er iets aan te doen. Zo zouden de commentaren, de blikken en het gelach stoppen. Ze wilde stoppen met zich te schamen voor haar huid die er niet uitzag. Ze wilde die stemmetjes in haar hoofd het zwijgen opleggen, de stemmetjes die haar vertelden dat de mensen alleen maar haar puisten zagen en niet háár, de mens, de ziel achter die rood gebobbelde huid met gele koppen. Die stemmetjes die haar deden geloven dat het ook echt zo is, dat die mensen je veroordelen, dat ze denken dat je niet goed voor je huid zorgt.

 

Dus ze begon bij wat ze op tv zag: het blauwe goedje, dat scheen goed te werken. Althans, in het begin. Na enkele maanden leek het niets meer te doen. Dus gebruikte ze de andere producten uit het gamma. Eerst het onzichtbare filmlaagje, dan ook de scrub, vervolgens het reinigende schuim, de strips die zwarte mee-eters uit je huid trokken en tot slot ook het witte goedje dat je op de puistjes zelf moest aanbrengen en dat extra snel zou werken. Alles werkte maar even, nooit permanent.


Misschien gebruik ik niet de juiste producten? Dus testte ze ook de producten van andere merken in de drogist. Dan producten van bij de apotheker, maar het mocht allemaal niet baten. Haar familie en vrienden verzekerden haar dat het tijdelijk was, dat het puberale acne was. “Je groeit er wel uit” zei men haar steeds. Ze werd ouder en haar acne verminderde niet, integendeel, het werd net erger. Het maakte haar verdrietig en tegelijkertijd ook kwaad. Het was allemaal zo frustrerend! Haar puberbrein fantaseerde ook doemscenario’s die haar bang maakten voor de toekomst: Ga ik voor de rest van mijn leven acne blijven hebben?  Ze dacht dat er nooit iemand van haar zou kunnen houden vanwege haar gehavende huid, dat ze helemaal alleen zou blijven tot ze oud en versleten en vol puisten zou sterven.

 

Waarom had zíj nu acne die niet wegging, terwijl haar vader na zijn pubertijd geen enkele pukkel meer had gekregen. Waarom bleef zij er mee rondlopen en haar zus, meeste vrienden en familieleden niet? Waarom groeiden al haar klasgenoten eruit en was zij de enige die met de gebakken peren blijft zitten? Waarom deed net háár lichaam zo moeilijk? Ze werd er gek van. Ze werd zo jaloers op al die meisjes van haar klas met een gave huid, die daar niets voor moesten doen, die mogelijks minder aan huidverzorging deden dan zij of ongezonder eten of leven dan zij. Ze had hun huid wel willen afpakken, haar eigen huid wegsnijden en de zijdezachte huid op haar eigen gezicht plakken. Ze ergerde zich ook aan anderen die veel mildere acne hebben, waarbij het bijna niet opvalt, maar die wel aan haar vroegen ‘is deze puist niet te zichtbaar?‘ Het voelde telkens als een mokerslag in haar gezicht, maar dan zonder dat die rijpe gele koppen ervan openbarstten.

 

Alsof het allemaal nog niet erg genoeg was, checkte ze voortdurend haar huid met haar vingers en krabde ze oneffenheden weg en kneep de puisten uit vanwege de opgestapelde frustratie die ze op die manier uitwerkte op zichzelf. Vanwege dat ene satisfying moment waarop de puist openspringt en alle pus eruit komt, of die zwarte kop met lange sliert. Oh die YouTube video’s! Ja, zij keek er ook gefascineerd naar. En deed het zelf ook. Vanwege de voldoening van de fysieke pijn die maar een fractie van een seconde duurt, maar die gedurende dat ene moment wel je emotionele en mentale pijn even overstemt, verzacht en doet vergeten. Ondertussen was het een gewoonte geworden. Dit alles deed ze ook al wist ze dat het het omgekeerde effect gaf.

Rond haar 18e ging ze uiteindelijk met haar ouders naar de dermatoloog. Die schreef een uitdrogende gel uit. Het werkte super! Alleen… haar huid trok langs alle kanten, was rood en geïrriteerd, pijnlijk, jeukte enorm, kortom, het huidprobleem verschoof. Terug naar de dermatoloog: koop een vochtinbrengende crème en dan is het voorbij. Lisa’s huid werd opnieuw beter, maar ook weer vettiger en dus kwam ook de acne terug. Ze voelde dat ze van het kastje naar de muur werd geleid. Dan stelde de dokter antibiotica voor. Maar ook dat gaf niet de gewenste resultaten.


Verre familie in Spanje bracht haar op de hoogte van dat een bepaalde pil haar helemaal acnevrij had gekregen. Maar die pil kon je alleen nemen als je ook onder begeleiding staat van je dokter. Je bloed moet regelmatig gecheckt worden, je nieren en lever, … het was dus niet zonder risico. De bijwerkingen op de bijsluiter deden har verbleken. Die pil zou ze alleen nemen als allerlaatste redmiddel, maar dan nog. Ze wilde haar lichaam vanbinnen niet kapot maken om er vanbuiten mooier uit te zien. Dat zou zich vroeg of later toch weer wreken.


Niet veel later wilde Lisa met de pil starten, omdat ze voor het eerst een serieus lief had. Bij de dokter vroeg ze of die ook een pil kon voorschrijven waarvan geweten was dat het ook acne verbeterde. De dokter schreef haar een pil voor en haar acne verbeterde wel een beetje, maar ging niet weg. Ze verdikte er ook nog eens van, maar dat nam ze er maar bij. Toen de relatie voorbij was, stopte ze dan ook met de pil en was haar acne nog even aanwezig.

 

Op een dag hoorde Lisa van iemand dat ze naar een bioresonantietherapeut was gegaan voor haar acne. De acne van die persoon was op dat moment nergens meer te bespeuren. Nochtans vertelde die persoon dat de acne zwaar was: veel en dikke, rode, pijnlijke puisten vol pus die gewoon spontaan opensprongen. Lisa kreeg weer hoop! Ze ging naar de therapeut en kwam te weten dat ze enkele intoleranties had, haar reeds bekende allergieën kwamen ook uit de resultaten, dus het moest wel kloppen. Na de behandelingen en het schrappen van de intoleranties (die ook werden behandeld in de therapie) begon haar acne duidelijk te verminderen! Het was ook niet meer zo rood. Ze zag weer ‘gezicht’ achter de acne. Maar helemaal weg ging het niet.

 

Er zit dus nog meer achter, dacht ze. En dat klopte. Bij een osteopaat werd duidelijk dat haar o.a. haar nieren, lever en belangrijke klieren niet optimaal werkten. De osteopaat testte uit welk orgaan of welke klier eerst in balans gebracht moest worden. Het bleken twee klieren te zijn: de hypothalamus en hypofyse. Ze kreeg supplementen mee die ze moest uitnemen. Sinds die tijd is haar menstruatie regelmatig, dus het heeft wel degelijk die hormonen disbalans in evenwicht gebracht. Vervolgens werden de andere organen en klieren getest en aangepakt. Helaas scheidden haar ouders en wilde ze niet haar vader opscheppen met de hoge kosten van de therapie, dus stopte ze ermee.

 

Enkele jaren gingen voorbij, hier en daar wat opzoekend, tips en trucs van lotgenoten op YouTube uittestend, van ei-dieet naar eiwitmasker, over vitamines tot supplementen met rare namen, maar geen enkele gaf resultaat. Zo was er ook een website met een video die je niet op pauze kon zetten, niet kon vooruitspoelen of achteruitspoelen. Je moest het helemaal uitkijken en dan kreeg je korting op de methodiek van de man die acne kon behandelen met een specifiek dieet. En als het niet werkte, kreeg je je geld terug… maar alleen als je alles exáct had gedaan zoals werd gezegd (wie kan dat bewijzen?). Het dieet aanpassen ging niet, ze woonde nog thuis en daar is het gewoon eten wat de pot schaft. Weer niets dus…


Ondertussen was Lisa al 23 jaar. Door de verschillende therapieën en de enkele dieetaanpassingen die ze wel kon doorvoeren was haar huid al een pak beter, maar nog steeds niet acnevrij.  Ze had zich nog nooit echt mooi gevoeld met al die puisten. Ze was al onzeker, maar de acne verlaagde haar zelfbeeld nog meer. Dat zelfbeeld was omgekeerd evenredig aan het aantal puisten op haar gezicht en de rest van haar lichaam. Elke keer wanneer ze een blik wierp richting de spiegel voelde ze zich slechter. Doorheen de jaren was ze zichzelf ook gaan vereenzelvigen met de acne. Ze haatte haar acne, en dus in feite ook zichzelf.


Ze wilde zich zo graag knap voelen en genieten van haar jeugdigheid voor haar gezicht helemaal vol rimpels zou komen te staan. Of nog erger. Vol rimpels én puisten. Maar misschien zou het haar tegen dan al niet meer deren op die leeftijd? Maar, wilde ze wel wachten tot ze dat met zekerheid kon beantwoorden? Ze wist het allemaal even niet meer. Misschien was het beter om zich erbij neer te leggen, dan zou het misschien alsnog miraculeus verdwijnen, net zoals vrouwen die zo graag een kind willen, alles proberen maar alleen wanneer ze zich uiteindelijk erbij neerleggen dat het niet zal lukken, worden ze plots toch zwanger. Omdat de druk van de ketel zou zijn. Wie weet?


Tot op een dag een product terug op haar pad kwam. Ze had het al eens geprobeerd rond de osteopaatperiode, maar dat ging niet goed. Het was echter een variant en na enkele dagen verdween haar acne als sneeuw voor de zon! Ze kon haar ogen niet geloven! Ook haar familie niet. DIT IS HET! EINDELIJK! … tot een paar weken later de vooruitgang stagneerde. Haar huid was bijna acnevrij, maar toch nog steeds niet helemaal. Hoe is het mogelijk?! Ze kon zich de haren wel uit haar hoofd trekken! Ze had weer alle hoop verloren om een volledig gave en mooie huid te hebben.

... ze de laatste puzzelstukjes in handen kreeg

Maar toen Lisa bijna 28 werd, kwam het boek Leven zonder acne langs. Het zou alle mogelijke oorzaken van acne bespreken en daarmee ook de sleutel geven om het lichaam in balans te brengen, waardoor ook haar huid zou genezen. Ze besloot het een kans te geven, ondanks dat ze al zoveel had geprobeerd. Ze was ook gewoon nieuwsgierig of ze misschien iets over het hoofd had gezien. En inderdaad. Veel factoren had ze al kunnen uitsluiten of neutraliseren, maar toch stonden er ook factoren in waar ze nog niet mee aan de slag was gegaan, omdat ze thuis niet veel in de pap te brokken had als het op voeding aankwam. Nu woonde ze zelfstandig en ging ze die aanpassingen uittesten. En wonder boven wonder… haar huid klaarde in een mum van tijd op! Voor het eerst sinds het begin van haar pubertijd vierde ze haar verjaardag met een acnevrije huid. Om dat te vieren deed ze eens geen make-up op en genoot voor het eerst met volle teugen, trots en zelfvertrouwen van de feestelijkheden, en van Kerstmis en Nieuwjaar. Ze riep het van de daken dat ze haar acne eindelijk had genezen en hoopte zo dat ze ook andere lotgenoten kon helpen hun acne te genezen.


Als ze die laatste sleutels maar eerder had ontdekt …

Story of my life

Ik voel haar en jou ook. Ik heb het ook allemaal meegemaakt. Wie ben ik? Ik ben Jessie Pittoors en wat hierboven staat, is de story of my life. Omdat Lisa’s verhaal in feite mijn verhaal is. Behalve dit laatste stukje dan. Want het boek heb ik zelf geschreven in de laatste 2 jaar voor mijn huid helemaal acnevrij werd. Pas toen ik zelfstandig ging wonen, kon ik de laatste aanpassingen doorvoeren die ik al jaren wilde doen. Deze bleken de laatste puzzelstukjes te zijn voor mij. Eind 2019 was het dan eindelijk zover. Na 17 jaar en vele middeltjes, behandelingen, experimenten, hoogtes en laagtes, bloed, zweet en tranen, therapie en véél geld later had ik voor het eerst sinds mijn 11e weer een 100% gave huid.

 

Om mijn overwinning te vieren, zette ik bij die factoren in mijn boek dat het voor mij toch een groot verschil gaf. Want uiteraard had ik alle mogelijke factoren doorheen de jaren niet alleen uitgetest en bijgehouden, maar ook de wetenschap erover opgezocht, ervaringen van lotgenoten etc. Daarnaast gaf ik het boek een andere vorm. Vroeger zat heel mijn persoonlijke historie erbij, mijn uitgebreide gevoelsleven en nog veel meer wat anderen niet echt helpt hun acne te genezen, maar mogelijks wel herkenning geeft. Ik maakte een boek met alleen dié informatie die nodig is om acne op holistische manier aan te pakken zodat het hele lichaam in balans komt.

 

Mijn acnehistorie in enkele foto’s

Hieronder zie je de evolutie van mijn gezicht vanaf het einde van het middelbaar tot begin 2020. Geen filters, geen Photoshop, alleen andere belichtingen afhankelijk van waar en natuurlijk licht of kunstlicht.

2009, bijna 18 jaar, reeds gestopt met Coca Cola Light Lemon (en frisdrank in het algemeen), alleen nog water en thee. Het was toen al beter dan ervoor.
Ergens na 2009, voor 2015. Minstens 1 chocoladereep per dag en andere koekjes en snoep. Zeer waarschijnlijk nog voor ontdekking lactose-intolerantie wegens de nog fel aanwezige roodheid.
2015, reeds 3 of 4 jaar geen melkproducten meer in dieet. Kort nadat darmen gezuiverd werden met het plantensap en meer vitaminen, mineralen, aminozuren enz. konden opnemen en tegelijk ook binnenkregen via het sap.
Juni 2018 toen ik uit huis ging, minder chocolade en snoep at. 6 of 7 jaar geen melkproducten meer in dieet, ontdekking van lactasepillen in noodgeval.
November 2018 na psychotherapie én energetische therapie.
25 december 2019 volledig acnevrij na experiment met vegetarisch en glutenvrij eten

Belangrijke nota: ik schrijf dan wel onder de foto’s heel wat zaken die voor mij positieve effecten gaven, maar besef aub dat dit mijn persoonlijke oorzaken, sleutels, puzzelstukjes of hoe je ze ook wilt noemen waren. Jij hebt mogelijks andere factoren die je acne in stand houden. Alles staat in m’n boek, waar ik ook meegeef waarom oorzaak x een factor kan zijn, hoe je daar mee omgaat en hoe je je ‘zelfonderzoek’ het beste aanpakt. Ga niet zomaar lukraak experimenteren, aan zelfmedicatie doen en al zeker niet als je niet alle puzzelstukken hebt. Dat is de formule om gefrustreerd te raken (want “zie je wel, het werkt niet!”) en op te geven. Dat wil ik zeker vermijden!

Ben jij net zoals ik toen was? Het beu?

Dat snap ik maar al te goed en het is ook een zeer valide gedachte. Want waarom zou wat ik te bieden heb net datgene zijn dat werkt? Waarom zou mijn boek het verschil maken voor jou?

 

 

Omdat ik verder ging dan alle anderen. Ik ging dieper. Ik wist op den duur dat de dokter en dermatoloog alleen maar het symptoom en niet de oorzaken van het symptoom behandelden. Ik wilde weten wat de oorzaken eronder waren. En ik stopte niet zolang ik de hele puzzel niet bij elkaar had en alles op dat vlak had geprobeerd. Ook ik probeerde vitaminen, de L-Lysine en ik weet niet meer wat nog allemaal. Sommige zaken werkten, anderen mislukten faliekant. Maar uiteindelijk is het me gelukt. En als het mij kan lukken, dan kan dat ook voor jou.

 

 

Het gaat je niet lukken als je hier en daar wat lukraak dingen uitprobeert in de hoop dat het iets geeft. Zonder systeem en logica blijf je maar wat aanmodderen.

 

 

Want laat me je 1 ding vragen: hoe kan je de juiste stappen zetten als je niet begrijpt waar de acne vandaan komt en niet het gehele plaatje hebt of ziet?

 

De dokters onderdrukken alleen maar symptomen, de YouTubemensen hadden het maar over 1 aspect of hadden gewoon geluk dat die ene aanpassing voor hen de laatste sleutel was.

 

 

De tweede vraag die ik voor je heb is ‘Wil jij echt leven zonder acne’?

 

 

Als je tot hier bent gekomen, zal het antwoord daar zeer waarschijnlijk wel ‘ja’ op zijn. Want:

Om dat allemaal te bereiken, is het wel nodig dat je weet wat de oorzaken van joúw acne zijn. Dus hierbij nog enkele andere vragen aan jou:

Koop dan mijn e-boek voor maar €15 incl. btw via de link of lees verder voor meer informatie.

Lees hieronder wat anderen over het e-boek en de methode zeggen:

Na drie weken Jessie’s raad opvolgen gaf al resultaat!

Voor ik deelnam aan de zoomcall met Jessie was ik helemaal verloren. Ik wist helemaal niet hoe ik mijn acne moest aanpakken, noch waar ik moest beginnen zoeken naar de mogelijke oorzaken ervan.

Tijdens de call heeft Jessie naar mijn verhaal geluisterd en wist me veel informatie te geven over onderliggende triggers die acne veroorzaken. Ik ben ook helemaal geen voorstander van medicatie en chemische producten. Ze wist me allerlei natuurlijke tips te geven waar je geen producten / medicatie voor nodig hebt. Ideaal!

Dus, als je last hebt van acne, raad ik je aan om contact met Jessie op te nemen. Na drie weken haar raad op te volgen zag ik namelijk al resultaat! Ik ben haar enorm dankbaar daarvoor.

Leila Dalving

Zeer interessant, vanuit vele invalshoeken belicht en waar ik nieuwe inzichten van heb opgedaan

De titel van het e-boek sprak mij aan. Ik heb het meteen gelezen. Heel interessant en goed geformuleerd. De meeste zaken had ik hier en daar reeds opgevangen via HR gerelateerde artikels omtrent welzijn op het werk, het hogere aantal burn-outs en depressies bij mensen… Toch vind ik het aspect van psychologische zelfkennis, filosofie en het proberen plaatsen van verdriet en tegenslag zeker zo belangrijk. De moed om aan zelfliefde te denken en handelen hangt daar van af denk ik, alsook de omgeving en de verbinding in je omgeving speelt hierin een grote rol. Ik blijf mij verbazen waar ze zoveel moed haalt om inzichten voor zichzelf te vinden maar ze ook wil delen met anderen. Ik bewonder haar zeer.

Sterk materiaal!

Zo sterk het materiaal dat je hebt uitgebouwd. Gevoelsmatig vind ik dat je teveel gratis weg geeft.

Goed uitgelegde oefeningen, veel inzichten rijker en veel meer ontspannen

Je hebt een erg aangename stem om naar te luisteren en ik vind dat je alle oefeningen echt goed uitlegt! De technieken, welke houding je net moet aannemen, je begeleiding als we effectief bezig zijn. Heel erg fijn. Dit is iets wat ik vaak al miste bij het uitproberen van oefeningen die ik zelf al eens opzocht. Dus dankjewel hiervoor!

(Over de 1e oefening) Was fijn zo even 5 minuutjes stil te staan bij mezelf! En je komt op die 5 minuten meer te weten dan dat ik verwacht had!

(Over de 2e oefening) Buikademhaling is iets dat ik gelukkig wel goed ken maar ik merkte na deze oefening en na er een dagje op te letten, dat ik deze veel te weinig toepas hoewel dit vroeger als vanzelf ging… dit duidt wel op een soort gejaagdheid en onderliggende stress. Nu ik me hier terug wat bewuster van ben, helpt dit zeker wel om terug wat meer te aarden en de voeling met het hier en nu terug te krijgen! Ik kijk dus al uit naar de volgende oefeningen!

(Over de 4e oefening) Wat mij opvalt is, dat het mij enorm ontspant, dus ik ben blij met deze oefening. Ik merkte vooral een groot verschil op met de vorige oefening, die van 10 keer ademhaling. Die van 10 keer deed me enorm veel deugd, ik voelde me direct een stuk meer ontspannen en werd me meer bewust van alles rondom mij (als in: plots hoorde ik vanuit de slaapkamer vogeltjes fluiten die volgens mij al de hele tijd bezig waren ;-)) dus echt een geslaagde oefening voor mij die ik vaak ga toepassen denk ik!

Het bracht me out of the box en gaf me meer inzicht in m’n standaard ademhaling

Ergens naar toe ademen is mij nog nooit gelukt, zulke oefeningen roepen altijd weerstand op. Omdat ik weet dat mijn bloed vol zuurstof niet te sturen is…. Zegt mijn verstand. Oei, zou dat misschien niet waar zijn, kunnen wij echt zuurstof sturen? […] Ik adem altijd nauwelijks hoorbaar en nauwelijks voelbaar…., met af en toe een echte diepe ademhaling…. Nooit zo bij stilgestaan….

Meer rust en uitzetten van piekergedrag en chaos in hoofd

Ik doe sommige oefeningen nog wel dagelijks voor ik ga slapen. Het geeft me echt meer rust! Door op de ademhaling te focussen kan ik ook ff mijn piekergedrag en chaos in mijn hoofd afzetten. Zo had ik nogal zenuwen voor mijn doctoraatsverdediging en voor een sollicitatiegesprek. Maar zonder ademhalingsoefeningen door de dag was het vast erger!

Ik zak in de rust die je overbrengt

Je hebt een aangename rustige stem om naar te luisteren. Ik kan helemaal zakken in de rust die je overbrengt. Ik voel me rustig wanneer ik start met de oefeningen. De opnames zijn van goede kwaliteit.

De challenge bracht me terug op het juiste pad

Door de oefeningen te doen ben ik mij terug meer bewust geworden van mijn ademhaling (blijkbaar hyperventileer ik). Mijn stress is niet opeens verminderd maar ik let wel meerdere keren per dag bewust op mijn ademhaling waardoor ik stilaan weer iets beter adem. De oefeningen bleken ook een opstapje naar meditatie/mindfulness (hetgeen mij helpt maar waarvoor ik zogezegd nooit tijd heb) dus het heeft mij eigenlijk terug op het juiste pad gebracht, waarvoor dank!!

Fijne positieve effecten!

(Over de 3e oefening) Ik was vandaag wat vermoeid opgestaan (gisteren avondles gehad) en voelde me alsof ik een middagdutje kon gebruiken. Toen ik mijn ogen opende na deze oefening voelde het net of ik een kleine power-nap had gedaan.

(Over de bonusademhalingsoefening) Je borstkast gaat er goed mee open. Ik heb het liggend gegaan, zo ervaar ik minder spanning en kan ik dieper ademhalen.

Bruikbare tips

Thanks meid, voor deze mail. Ik krijg momenteel voddertherapie om mijn wondroos te genezen. Mijn huid sprong gewoon open de hele zomer al last van na infectie opgelopen na ‘n steek op mijn enkel. Slaapproblemen heb ik al hele tijd dus brainfog is me zeer bekend. Langdurige Stress is zo’ n boosdoener, mijn pieker brein stopt niet.
Ik moet nu n lymfescan laten doen van de specialist.
Dus jou tips zijn zeker bruikbaar.

Een zeer interessant en uitgebreid e-boek

Een zeer interessant en uitgebreid E-boek om tot rust te komen!
Het filmpje over Grounding heeft mij een andere blik gegeven over hoe wij eigenlijk afstand creëren van de aarde en de natuur door steeds schoenen te dragen. Ik loop nu vaak op sokken of blote voeten thuis rond en ervaar alleen hierdoor al minder stress. De bodyscan vind ik in het e-boek ook heel goed en veel doeltreffender dan wanneer er enkel het lichaam wordt afgegaan. Ik ben heel blij met de nuttige tips die me helpen om beter met stress om te gaan!

Ik sta je eeuwig in het krijt, respect for life!

Het is een heel interessant boek, professioneel neergeschreven en uitgelegd. Het is eigenlijk kei chill, want je beschrijft elke stap heel goed, heel duidelijk hoe en wat. Je ziet dat je er veel werk in hebt gestoken. Daarvoor wil ik je bedanken en chapeau, da’s cool! Nu snap ik beter met wat je zei ‘hoe meer mensen ik ermee kan helpen, hoe beter’. Ik sta je eeuwig in het krijt, respect for life!

Na drie weken Jessie’s raad opvolgen gaf al resultaat!

Voor ik deelnam aan de zoomcall met Jessie was ik helemaal verloren. Ik wist helemaal niet hoe ik mijn acne moest aanpakken, noch waar ik moest beginnen zoeken naar de mogelijke oorzaken ervan.

Tijdens de call heeft Jessie naar mijn verhaal geluisterd en wist me veel informatie te geven over onderliggende triggers die acne veroorzaken. Ik ben ook helemaal geen voorstander van medicatie en chemische producten. Ze wist me allerlei natuurlijke tips te geven waar je geen producten / medicatie voor nodig hebt. Ideaal!

Dus, als je last hebt van acne, raad ik je aan om contact met Jessie op te nemen. Na drie weken haar raad op te volgen zag ik namelijk al resultaat! Ik ben haar enorm dankbaar daarvoor.

De aanhouder wint

Ik wilde namelijk niet opgeven. Er moest toch iéts zijn dat mijn huid zou verbeteren? Waarom zou ik de 1% uitzondering zijn die er niet vanaf geraakte? Daar wilde ik me niet bij neerleggen. Ik moest en zou kostte wat het kost een gave huid terugkrijgen. Ik had er alles voor over. Behalve mijn gezondheid dan en mijn ziel, en andere zaken die belangrijker zijn dan uiterlijke schoonheid. Maar je snapt wel wat ik bedoel.

Wacht niet op een mirakel

Afbeelding van Clker-Free-Vector-Images op Pixabay

Ik was het beu te wachten op dat miraculeuze en mysterieuze moment dat mijn acne plots als sneeuw voor de zon zou verdwijnen, als een deus-ex-machina. Jij bent het waarschijnlijk ook wel beu. Als er één ding is dat ik weet, is dat zulke zaken alleen in sprookjes voorkomen.

Stop met symptoombestrijding

Ik was het beu om de symptomen te bestrijden met al die producten. Want ik wist dat het dweilen was met de kraan open zolang de oorzaak (of oorzaken?) niet aangepakt werden. Ik was het beu om tonnen geld te verspillen aan dat soort zaken. En jij waarschijnlijk ook.

Eens je weet wat de oorzaken van acne zijn, kan je stappen ondernemen om acnevrij te worden en te blijven. Sommige stappen hebben een grote impact, andere een kleinere, maar zelfs alle kleine beetjes maken één groot.

Specialisten zien niet het hele plaatje

De dermatoloog keek alleen naar de huid en de bacteriën erop. Als ik zou zijn afgekomen met ‘heeft wat ik eet invloed op mijn huid?’ zou die me vreemd hebben aangekeken en gezegd ‘natuurlijk niet, waar haal je dat nu vandaan?’.

Voor de huisdokter was het ondenkbaar dat een candida-infectie in de darmen voor een wit beslagen tong en een schimmelinfectie kon zorgen, of dat ik begon te manken (zonder fysiek merkbare oorzaak) toen de grond onder m’n voeten wegzakte (mentaal en emotioneel dus) door iemands woorden die me tot in m’n ziel raakten. Laat staan dat hij ervoor openstond dat mijn darmtoestand invloed zou hebben op mijn huid.

Foto van Gustavo Fring op Pexels

Gelukkig begint dat ondertussen wel al te veranderen bij vele dokters en specialisten. Er zijn er steeds meer die ook de Oosterse geneeskunde bestuderen en deze combineren met hun basis Westerse geneeskunde.

Roaccutane als allerlaatste optie

Roaccutane. Je zult er vast ook wel van gehoord hebben, het overwogen of misschien zelfs al geprobeerd hebben. Rond 2009 kwam dit middel op m’n pad maar de bijwerkingen en risico’s ontstelden me zodanig dat ik zeker wist dat ik mijn gezondheid niet op het spel wilde zetten. Ik wilde me niet vanbinnen kapot maken om er vanbuiten beter uit te zien. Wie weet wat voor gevolgen die effecten op langere termijn zouden hebben? Jij zag het misschien ook niet zitten om die redenen?

 

 

 

Roaccutane biedt ook geen garantie op succes, waarover een vriendin kan getuigen, daarom zou het mijn állerlaatste optie zijn, wanneer alle andere pistes uitgeput zouden zijn. En dat waren er véél. Want eens je in de ‘rabbit hole’ terecht komt van de acne, ontdek je hoeveel factoren er kunnen meespelen.

Lichaam in disbalans geeft tekens

Ik was ervan overtuigd dat er een betere weg was. Een weg die mijn lichaam zou helen ipv verder uit balans te brengen. Want ja, ik had door dat mijn acne een symptoom was van een disbalans ergens in mijn lichaam.

Foto van sum+it op Pexels

Mijn lichaam wilde me dat op die manier laten zien, dus begon ik goed te luisteren en uit te pluizen wát het precies wilde zeggen. Want eerst fluistert je lichaam, maar als je het niet hoort of wil horen, dan begint het te schreeuwen en dan kan je er niet meer omheen. Misschien was dit al een schreeuw, dus wilde ik het niet nog erger laten worden (ernstige/chronische ziektes bijvoorbeeld).

Wie zoekt, die vindt; wie doet, die leert

Ik ben zelf gaan opzoeken, onderzoeken en experimenteren. En het is me gelukt! Ik heb mijn sleutels tot acnevrij leven gevonden en ik deel maar al te graag de kennis en inzichten die jou in staat stellen om ook jouw eigen sleutels te vinden!

Genezen van acne ≠ toeval

Tijdens de eindejaarsperiode van 2019 was ik voor het eerst in 17 jaar acnevrij! En dat is niet omdat mijn hormonen zich plots uit het niets in balans hebben gebracht of omdat ik eruit gegroeid ben zoals sommige denken of zouden denken.

 

Nee, het is het resultaat van al die jaren die ik geïnvesteerd heb om

Wat ik kan, kan jij ook

Geen 1000-en euro's verspillen

Foto van Pixabay op Pexel.com

En het geweldige nieuws dat ik voor je heb, is dat als ik het kan, jij het ook kan!

 

Nog beter nieuws: je hoeft geen duizenden euro’s te besteden aan pilletjes, crèmes etc. die symptomen bestrijden ipv de oorzaak aanpakken en mogelijks je lichaam meer schade toebrengen dan dat ze het helen. Ik hield er niet van en nu nog steeds niet. Pure geldklopperij.

Geen 17 jaar verdoen + geen onderzoek

En het beste nieuws van al: je hoeft er niet zoals ik 17 jaar over te doen! Je hoeft je zelfs niet meer bezig te houden met het opzoeken van al die wetenschappelijke bronnen, ze uit te spitten en het kaf van het koren te scheiden, of ervaringen van lotgenoten te lezen of te bekijken en uit te maken of het om gesponsorde quatsch gaat of om eerlijke reviews en ervaringen.

Want alles wat ik over al die jaren heb ontdekt en geleerd uit

heb ik gebundeld in een holistisch e-boek: Leven zonder acne.

Je bespaart dus niet alleen enorm veel geld, maar ook tijd en moeite. Natuurlijk mag je van mij nog steeds je eigen onderzoek doen, ja zelfs mijn boek onder de loep te nemen en het in vraag stellen (nogmaals, alle feedback is welkom!).

Schoonheid vanbuiten begint vanbinnen

Met het e-boek wil ik iedereen die maar wil de kans geven om ook zijn/haar/x acne aan te pakken vanuit de oorzaken en zo weer gezond te zijn en er ook gezond uit te zien.

Hier, cadeautjes!

Als kers op de taart geef ik iedereen hier op deze pagina al heel wat praktische kennis en inzichten mee (die ook in het e-boek staan) en waar je sowieso al mee aan de slag kan gaan en vooruitgang mee kan boeken. Gewoon, zomaar! Ik hou van cadeautjes geven en er anderen een plezier mee doen. Geven is zoveel leuker dan ontvangen.

Foto van Porapak Apichodilok op Pexels

Kun je je voorstellen hoeveel meer je te weten kunt komen in een boek van 162 pagina’s waarvan 100 puur over ‘Oorzaken‘ en ‘Hoe raak je van acne af?‘?

Deel het gerust ook met anderen

Stuur gerust ook deze pagina door naar personen waarvan je weet dat ze acne hebben of dat ze iemand kennen die acne heeft (zoon, dochter, broer, zus, …). Hoe meer personen ik kan helpen met deze kennis en inzichten, hoe beter!

Feedback = altijd welkom en helpt iedereen

Mocht iemand mij dit boek hebben gegeven in die 17 jaar, ik zou die persoon enórm dankbaar zijn, maar misschien ben ik bevooroordeeld? Dat kan ik alleen maar te weten komen als meer mensen dit e-boek lezen, toepassen en hun ervaringen en feedback delen. Dus in feite is het een win-win. Jullie geven feedback (helpen mij dus) en ik verbeter het boek (ik help de jullie en anderen weer beter).

Voor wie is dit niet?

Mijn aanbod is niet geschikt voor wie liever gaat voor de gemakkelijke weg (alhoewel?), zoals crèmes, zalfjes, lotions, pilletjes, … en zogenaamde mirakeloplossingen die anderen op het internet zwierden* … zoals ik vroeger ook deed in mijn wanhoop. Deze mensen zullen aan mijn kennis en inzichten geen boodschap hebben. Die oplossingen lijken een quick fix en magic pill, maar je komt er vaak bedrogen uit. Volgens mij wil niemand zoals ik (net als vele anderen) 17 jaar lang of langer rond blijven lopen met acne, toch?

Foto van Artem Podrez van Pexels

*Je weet wel, die ene lange presentatie die je helemaal moest uitzien en dan wist je alleen nog maar dat je zijn formule voor honderden euro’s moest aankopen en deze 100% juist moest opvolgen om succes te hebben of om je geld terug te krijgen als het toch niet werkte voor jou (als het niet werkte, had je zijn formule dus niet goed opgevolgd volgens zijn redenering en ben je alsnog je geld kwijt). Of die vele gesponsorde ‘magic pill’ oplossingen die waarschijnlijk gewoon de influencers vooral veel geld opbrachten. Ik zeg niet dat ze niemand van hun acne hebben verlost, het is goed mogelijk, maar je las zovele andere ervaringen die het tegenovergestelde zeiden. En dat komt omdat acne meerdere oorzaken kan hebben. Sommige mensen hebben daar meer geluk in dan anderen.

Er zijn inderdaad mensen die voor die ‘shortcut’ gaan – I don’t blame them, been there done that – maar dan weten ze ook dat er ernstige bijwerkingen kunnen optreden die op hun beurt weer na verloop van tijd andere symptomen zullen geven. De shortcuts zijn dan in feite omwegen. Als dat is wat je liever wil dan iets meer tijd, energie en moeite (+ een spotprijs voor mijn e-boek) te investeren in een blijvende oplossing die je lichaam héélt ipv kapot maakt, dan hoop ik van harte dat je geluk hebt of geen spijt krijgt van je keuze.


Iedereen doet wat ie wil, ik stel alleen maar kennis en inzichten voor die je zelf kan inzetten om je eigen lichaam beter te begrijpen en het te geven wat het nodig heeft en te vermijden wat er nefast voor is. En dat is een ontdekkingsreis die ieder voor zich moet aangaan.

Geen magic pill, maar puzzel

Er is geen magic pill die voor iedereen werkt, want ieders lichaam is anders. Er is wel een puzzel met verschillende puzzelstukken. Ik geef je die puzzelstukken, maar jij moet zelf je eigen puzzel in elkaar steken. Daarvoor moet je wel eerst voor jezelf ontdekken hoe groot elk stuk is voor joúw eigen lichaam. Dat kan niemand voor jou doen. Ze kunnen je er wel bij helpen door hun expertise in te zetten waar jij weer mee verder kan.

Foto van Magda Ehlers op Pexels

De keuze is aan jou, ik kan alleen maar mijn aanbod met je delen, niemand heeft er iets aan (ook ik niet) als ik deze achterhou.


En nu zonder verder oponthoud deel ik hier mijn weggevers:

Ik heb mijn acne zelf in de hand

Zoals ik al zei was ik eind 2019 voor het eerst 17 jaar acnevrij, wat geen toeval was. Ondertussen mag het duidelijk zijn dat ik het helemaal zélf heb gedaan (natuurlijk met hier en daar hulp van een therapie die mijn lichaam op bepaalde vlakken in balans bracht wanneer ik het niet zelf kon).

 

Wil dat zeggen dat ik sindsdien nooit meer acne heb gehad? Helaas moet ik hierop ‘nee’ antwoorden. Maar wel met een nuance. Want ik heb inderdaad af en toe nog een opstoot, maar ik weet dat ik dat volledig zelf in de hand heb gewerkt en dat het dus volledig aan mijn eigen doen en laten te wijten is. En dát is het verschil. Een gróót verschil.

 

Na zo’n ‘dip’ kom ik er telkens weer uit door mijn eigen kennis en inzichten weer toe te passen die ik over al die jaren heen heb opgedaan. Ik heb mijn acne – of eerder de gezondheid van mijn huid (wat gelijk staat aan mijn algehele lichamelijke* gezondheid) – dus zelf in de hand en onder controle.

*Acne genezen = holistische benadering

Wat als ik je vertel dat de weg naar een acnevrij leven tegelijkertijd ook een verbetering van levenskwaliteit met zich meebrengt?

 

Acne is een symptoom dat vele onderliggende oorzaken kan hebben (sommige mensen hebben chance dat er maar één boosdoener is, de gelukzakken!). Deze oorzaken kunnen op zich ook weer symptomen zijn van andere oorzaken.

 

 

Als je je acne vanuit de oorzaken gaat aanpakken, los je niet alleen je huidprobleem op, maar ook andere, onderliggende problemen. Je gaat je beter in je vel voelen, zowel lichamelijk als emotioneel en mentaal.

 

Lichaam, geest en ziel vormen namelijk 1 samenhangend systeem = holistisch systeem. Je lichaam beïnvloedt je mentale en emotionele toestand en vice versa. Om je lichaam te helen, is mentale en emotionele balans ook noodzakelijk.

Lichaam
Geest
Poort naar de ziel
Ziel

Daar sta ik ook voor: holistisch werken. Zoals ik hierboven al eerder zei: niet met pilletjes, zalfjes (tenzij het voedingssupplementen zijn die je lichaam nodig heeft om te helen en het producten zijn die je huid ondersteunen in het helingsproces van opgekomen acne), zaken die (zware) bijwerkingen geven, die je huid uitdrogen waardoor je weer een vochtinbrengende crème nodig hebt, toestanden die je vanbinnen kapot maken om er vanbuiten mooier uit te zien…

Van slachtofferschap naar verantwoordelijk zijn

Ik ben namelijk dankzij het vergaren van alle mogelijke informatie en wetenschap en ook het toepassen daarvan (experimenteren en daaruit ervaringen, kennis en inzichten opdoen) uit mijn slachtofferrol gestapt en mijn acne gaan ‘ownen’. Als ik nu terug hier en daar puisten krijg, weet ik dat het aan mezelf ligt. Waarom? Omdat ik weet dat als ik mijn lichaam en geest geef wat ze nodig hebben en bespaar van waar ze niet tegen kunnen of zelfs ziek van worden, dat mijn acne weer verdwijnt en ook wegblijft.

 

Een slachtoffer heeft geen kracht en macht. Een slachtoffer heeft niets in de hand. Maar acne is wel degelijk te ‘temmen’. Je geeft er zoveel macht en kracht aan als je zelf wil. De energie van slachtofferschap trekt je trouwens ook mentaal en emotioneel naar beneden, wat holistisch gezien ook invloed heeft op je lichaam. In de slachtofferrol blijven zitten heeft nog niemand verder geholpen. Het is pas wanneer je je eigen verantwoordelijkheid opneemt en actie onderneemt om de oorzaken van een probleem op te lossen, dat er verandering ontstaat.

Acne beheerst mijn leven niet meer. Ik ben dus geen slachtoffer meer van ‘ongelukkige omstandigheden en genetica’, maar ik ben zélf verantwoordelijk voor mijn eigen gezondheid en welzijn. Ik weet namelijk nu wat goed is voor mijn lichaam en geest en wat niet.

 

Enkele voorbeelden: 

Ben je er klaar voor?

Ben je er klaar voor en bereid om acnevrij te leven?

 

Ben je er klaar voor en bereid om voor je verantwoordelijkheid op te nemen?

 

 

Ben je er klaar voor en bereid om aanpassingen in je leven aan te brengen die je gezondheid ten goede komen?

Dan ben je klaar om mijn kennis en inzichten tot je te nemen en ze toe te passen. Je zult daarmee voor jezelf beginnen ontdekken wat jouw lichaam je wil zeggen.

 

Daarom heb ik dit holistisch e-boek geschreven waarin AL mijn huidige kennis en inzichten staan, zowel vanuit eigen ervaring als vanuit wetenschappelijke bronnen en getuigenissen van lotgenoten. Als je al deze kennis en inzichten toepast, kom je dus te weten wat voor joú de oorzaken zijn en in welke mate ze een rol spelen.

Let op!

Holistisch ≠ quick fix

Holistisch ≠ one size fits all

Holistisch = actief

Holistisch = evalueren

Holistisch = verandering in levenswijze

Holistisch = blijvende verandering

Holistisch = watervaleffect

Holistisch ≠ magic pill

Dit holistisch e-boek belooft geen quick fix zoals zovele anderen wel doen met ‘magic pills’, maar die het niet kunnen waarmaken. Je zult altijd zien, er zijn zoveel positieve ervaringen, maar alleen net bij joú lijkt het niet te werken.

 

Ik kan je niets beloven, want alles hangt af van zovele factoren, o.a. van wat je zelf doet of niet doet.

Foto van Pixabay op Pexels.com

*Ik heb er 17 jaar over gedaan terwijl ik er, als ik direct zou hebben geweten (wat jij dus kan straks) welke factoren mijn acne veroorzaakten en allemaal tegelijkertijd zou hebben aangepakt (niet aan te raden, want teveel verandering in 1 keer hou je niet vol, kleine stapjes na elkaar maken één groot), misschien maar 6 maanden** over had kunnen doen. Dat is uiteraard exclusief alle tijd die ervoor nodig is om de kennis en inzichten te vergaren en de experimenteertijd.

 

**Dit gaat niet puur over aanpassingen in voeding en huidverzorging, maar ook over emotionele en mentale ballast verwerken en loslaten die ik over 25 jaar tijd nooit heb kunnen loslaten. Mijn lichaam hield al die ballast vast, waardoor het niet optimaal werkte, met dus o.a. acne tot gevolg (dat is maar één factor van de vele). Jouw emotionele en mentale toestand zullen zeer waarschijnlijk stabieler zijn dan die van mij, als je mijn gratis e-boek hebt gelezen zul je dat al wel hebben gemerkt. Het traject bij mijn holistische psychologe / therapeute duurde namelijk 6 maanden (wat verbazingwekkend kort was naar onze beide meningen) en dat loslatingsproces blijft nu ook nog steeds verdergaan. De grootste elementen die invloed hadden op m’n huid / gezondheid waren op die tijd wel van de baan.

Spijt van 17 jaar 'tijdverspilling'?

Daarnaast ben ik ook dankbaar voor de lange weg die ik heb afgelegd. Het hele proces heeft namelijk heel wat belangrijke personen en cursussen (en dus tools om anderen op holistische manier te kunnen begeleiden naar meer gezondheid en welzijn, niet alleen op vlak van acne) op m’n pad gebracht. Als ik opnieuw de kans kreeg en mocht kiezen, zou ik het overdoen, alleen mogelijks wat sneller duiken in bepaalde zaken. Dus nee, ik heb geen spijt van al die jaren dat ik met acne rond bleef lopen.

Holistisch ≠ one size fits all

Foto van Anna Shvets op Pexels

Een holistische therapeut past nooit dezelfde behandeling toe bij iedereen. Als er een bv een kwaal moet behandeld worden, gaat de therapeut altijd uit van de persoon zelf, niet vanuit de kwaal zoals de Westerse geneeskunde. Er bestaat niet zoiets als 1 oplossing die voor iedereen werkt. Juist omdat ieders lichaam en geest anders in elkaar zitten.

 

Jouw lichaam is dus anders dan dat van mij. Welke voeding mijn lichaam wel en niet verdraagt en dus bijdraagt aan mijn gezondheid of juist mijn gezondheid verslechtert (en dus ook mijn huid), is niet per se dezelfde voeding die joúw lichaam verdraagt of niet verdraagt. Jij hebt mogelijks andere voedingstekorten dan ik had. Jij hebt mogelijks andere fysieke / energetische blokkades dan ik, omdat je andere zaken hebt meegemaakt in je leven en er anders op reageerde dan ik. Mijn geest zit ook gewoon anders in elkaar dan die van jou. Etc.

 

Aangezien ik niet iedereen persoonlijk kan onderzoeken en begeleiden, heb ik een e-boek geschreven waarin alle puzzelstukken zitten waar je zelf mee aan de slag kan op je eigen tempo. Als ik iemand persoonlijk zou begeleiden, zouden we toch alles moeten afgaan, dus het verschil is dat ik er niet bij ben om je te motiveren en op te volgen. Als je dat nodig hebt, kan je me contacteren op info[at]jessiespitfire.eu

Holistisch = actief

Niemand kan jou genezen. Dat moet je zélf doen. Anderen kunnen je wel met hun expertise het pad laten zien of je een duwtje geven, maar jij moet zelf het pad bewandelen. Een psycholoog geeft je inzichten en tools die je denken kan omdraaien, maar als jij het niet toepast, ga je niet vooruit komen. Een healer kan je niet helen, die kan je blokkades opsporen en je er bewust van maken, maar hij/zij/x doorbreekt ze zodat je zelfhelend vermogen weer op gang komt. Het pad wordt vrijgemaakt en het is aan jou of je de tocht aangaat of niet.

Wat betekent dat voor jou met dit boek?

Dit wil dus zeggen dat jij alleen nog maar het boek hoeft te lezen én ook de kennis en inzichten ervan toe te passen. Want dat kan ik niet voor jou doen. En mocht ik dat toch kunnen, zou ik het niet doen omdat 1. ik mijn eigen deel al heb gedaan, wat al genoeg geweest is, 2. het niet gaat om de bestemming maar om de weg er naartoe en alles wat je onderweg leert, als iemand het voor jou doet is dat wel gemakkelijk maar je hebt dan zoveel gemist.

Holistisch = evalueren

Foto van DavidZydd op Pixabay

1 voor 1

Dat geëxperimenteer zal z’n tijd vergen, want als je drie dingen tegelijkertijd uitprobeert, weet je niet welke van de drie zaken nu een verbetering gaven. Misschien alle drie? Misschien maar één? Of twee, waarvan één miniem en de ander juist heel veel.

Geef jezelf en je lichaam genoeg tijd

Vooraleer je van een verandering kunt merken dat het effect heeft, kan het soms een week of 3 maanden duren. Je huid vernieuwt zich elke 3 maanden, mocht je dat nog niet weten. Dat staat ook in mijn e-boek.

Draai het soms eens om

Experimenteer ook door een verandering waarvan je positief resultaat merkte weer even om te draaien en kijk wat het met je lichaam doet. Dan weet je het zeker.

Holistisch = verandering in levenswijze

Het moge dus duidelijk zijn dat het proces van acne genezen een persoonlijke zoektocht is naar je éigen lichaam te leren kennen en te weten te komen wat voor joú een verschil maakt. Dat houdt logischerwijze verandering in je levenswijze aan.

Holistisch = blijvende verandering

Een holistische behandeling gaat tot de wortel en zorgt dus voor een permanente oplossing. Er is wel een catch: het resultaat blijft alleen behouden zolang je goed voor jezelf blijft zorgen!

 

Het is dus niet ‘éénmaal alles gedaan, ben ik er voorgoed vanaf’. Nee, je als je weer gaat doen en laten zoals ervoor, verwacht dan niet dat je acne wegblijft.

Holistisch = watervaleffect

Het is heel simpel, maar dat wil niet zeggen dat het een gemakkelijke rit zal zijn. Het is niet omdat je geen verandering waarneemt in datgene je graag wil veranderen, dat je inspanningen geen effect hebben. Bij holistisch werken moeten er soms eerst andere zaken in balans komen alvorens dat ene kan genezen. Je kan het vergelijken met een waterval die bestaat uit verschillende watervallen (waterval-ception).


En geloof me, alle kleine veranderingen die je in je leven aanbrengt die je lichaam en geest ondersteunen, helpen of zelfs in balans brengen en helen zijn alle moeite waard. Is alle geduld waard.

Foto van Rifqi Ramadhan op Pexels

Wil je verandering en gezondheid? Koop dan mijn e-boek Leven zonder acne.

Nu je dit alles gelezen hebt – dikke chapeau! Dat doen er niet veel je na – en je wilt er nog steeds voor gaan om je huid te helen van binnenuit, wil je vast wel eindelijk weer die knop voor het boek zien. Hier is die dan terug.

Of wil je eerst nog meer details?

Incl. nog enkele inzichtcadeaus bij de ‘spoiler alerts’.

Inhoud

Wat staat er dan op die andere 62 blz? De 3 andere hoofdstukken komen uit het gratis e-boek Leven met acne en voegde ik er als extraatje aan toe omdat niet iedereen dat boek heeft gelezen of wil lezen. Plus omdat het gewoon onmisbare informatie is om alles echt goed te begrijpen. Ik geef je hier de inhoudsopgave:

Gratis updates

Elke keer dat ik het e-boek inhoudelijk een update geef, krijgt iedereen die het tot dan toe heeft gekocht gratis toegestuurd.

 

Wie het gratis heeft ontvangen krijgt geen updates. Dat is niet meer dan fair voor wie wél de investering is aangegaan. Hieronder versta ik ook de mensen die het met de actie van vorig jaar hebben gekregen (dat was toen de oude versie waarbij het gratis e-boek Leven met acne werd uitgebreid met de 2 betalende hoofdstukken).

Eind 2019 voegde ik nieuwe inzichten toe die ik kreeg na enkele experimenten. Het gaat over:

Net voor de officiële lancering met een eigen webshop (eind 2020) heb ik het e-boek een tweede update gegeven:

In april 2021 zette ik er nog meer in:

Na mijn update eind 2020 kwam er een Facebookpost voorbij over de link met familiekarma, daar schreef ik een blogbericht over. Dat heb ik toegevoegd in het boek plus nog heel wat andere zaken:

Eind 2021 kreeg ik een goede tip van een orthomoleculair therapeut in opleiding: een bepaalde vitamine die ik nog niet in mijn boek had besproken is goed voor de huid en dus ook goed tegen acne. Via die piste heb ik nog veel meer gevonden, waardoor het een grotere update werd dan voorzien:

Prijs

Voor maar €15 incl. BTW kan je het e-boek kopen. Voor alles wat erin staat en de echte waarde die het heeft als je ermee aan de slag gaat is dit een spotprijs.


De marketing-guru’s die je nu overal tegenkomt zouden me gek verklaren of zouden me aanraden de werkelijke waarde te plaatsen (om te laten zien hoeveel korting je krijgt of hoe genereus ik wel niet ben). En dan nog, hoe bepaal je die werkelijke waarde? Die is zo subjectief als je maar zelf wil. Aan dat soort manipulatie doe ik niet mee.

Of wat ze ook nog zouden aanraden: hoe hoger de prijs, hoe minder klanten, maar hoe beter je klanten zullen zijn, als in: die willen er écht voor gaan. Als het op dit moment nog niet duidelijk mocht zijn, dit boek is alleen bedoeld voor wie er iets uit wil halen door ermee aan de slag te gaan. Je koopt het alleen als je ervoor wilt gaan. Dat is ook een van de redenen waarom ik het nooit meer gratis wil weggeven.


De enige reden waarom ik de prijs zo laag hou, is zodat het voor iedereen betaalbaar is. Hoe meer mensen ik hiermee kan helpen, hoe beter!


Het staat mensen wel vrij om me achteraf nog een donatie te geven als je het boek waardevoller vond dan €15 en in de mogelijkheid bent om meer te bieden.

Waarom geef je het dan niet gratis weg?

Dat is een terechte vraag.

Praktijkervaring gratis weggeven

*Dat is ook duidelijk geworden met mijn verjaardagsactie van 2018, toen ik alles (toen het nog het gratis e-boek ‘Leven met acne’ was waarbij ik dan de betalende hoofdstukken ‘Oorzaken’ en ‘Hoe raak ik van acne af?’ erbij voegde als cadeau) gewoon gratis weggaf voor wie een mail stuurde (met de gratis WordPress kan je geen webshop maken). Enkele mensen vroegen het aan en ik stuurde het hen persoonlijk op.

 

Resultaat: gratis = geen waarde = waardeloos. Ik hoorde er nooit meer iets van terug, ondanks dat ik ook vroeg voor feedback te geven. Voldeed het aan hun verwachtingen? Hebben ze er iets aan gehad? Hebben ze de inzichten toegepast en hun acne genezen? En dat is heel jammer, ook voor hun, want zo kan ik niemand helpen méér uit het boek te halen.

 

Nieuwe aanpak

 

Begin 2020 gooide ik het over een andere boeg en maakte van de 2 betalende hoofdstukken gewoon 1 enkel e-boek met enkele noodzakelijke gratis hoofdstukken erbij. En dit e-boek is dus het resultaat.

 

Ik ga het dus nooit meer gratis weggeven en dit omdat mensen er dan geen waarde aan hechten zoals je uit mijn ervaring kunt opmaken.

Voor de prijs van iets meer dan een Grande Starbuckskoffie kan je direct beginnen aan je persoonlijke Odyssee op weg naar gezondheid!

Spoiler alert

Die anderhalve koffie kan je best even missen, omdat koffie en thee vochtuitdrijvend zijn (thee kan daarbovenop nog een detoxeffect hebben dus dat raad ik dan net wél aan). Elk kopje koffie en thee die je drinkt kan je best compenseren door extra water bovenop je dagelijkse noodzakelijke hoeveelheid.

Spoiler alert 2

Dat is niét maar 1 liter, want dat verlies je al tijdens je slaap plus nog een liter als je zelfs niéts doet, alleen zitten en ademen.

 

Proficiat dat je helemaal tot op het einde bent gekomen! Nu heb ik toch al heel wat kennis en inzichten meegegeven, niet? Als je nog steeds benieuwd bent naar al het andere dat in het boek staat, is er nog maar 1 ding te doen:

Je kan nu 3 dingen doen

Optie 1 - niets doen

Optie 2 - aanmodderen

Optie 3 - e-boek kopen

Allez, nog eentje om het af te leren:

Veel liefs, lees- en experimenteer plezier! Ik hoop van harte dat je hiermee aan de slag gaat, het stuur in eigen handen neemt en ook resultaat boekt. Op een gave huid en een gezonde geest in een gezond lichaam!