Luister naar je lichaam om vol-uit te léven

Schoonheid vanbinnen en vanbuiten

Zij die mij al jaren kennen, weten hoe gevoelig mijn huidconditie, en vooral die van mijn gezicht, bij mij ligt. Al sinds mijn twaalfde heb ik geen enkele dag een puist-/acne-vrije huid gekend. Met alle gevolgen van dien, zowel lichamelijk, mentaal en psychologisch. [update eind 2020: al een jaar heb ik mijn acne onder controle en vier voor 2e keer op rij de eindejaarsfeesten zonder make-up omdat ik acnevrij ben! Leer verderop hoe jij dat ook kan waarmaken.]

Ik wens het echt niemand toe. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik er veel van heb geleerd: van wat er misloopt in het lichaam tot van jezelf leren houden ongeacht hoe je eruit ziet. Het is een lange, pijnlijke weg geweest, en het is nog niet voorbij, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik voor mijn 24e, dus dit jaar nog, gezonder dan ooit zal zijn en dat dit zal weerspiegeld worden door onder andere mijn huid. Na mijn verjaardag zal ik zeker terugblikken op de periode tussen vandaag en dan, waarin ik hoop dat een van mijn grootste wensen zal zijn uitgekomen en dat mijn vertrouwen een positieve weerklank zal hebben gekregen.

Alvorens ik begin met mijn verhaal, wil ik nog even zeggen dat dit mijn eerste bericht over mijn proces is, dewelke dan ook enige lengte heeft. In elk geval al erg bedankt voor de interesse! Tussen haakjes, ik wil ook nog even voor de duidelijkheid melden dat ik geen medicatie neem, noch ‘de pil’. [Update eind 2020: sinds iets meer dan een half jaar neem ik wel de pil, maar het heeft me geen acne-uitbraak gegeven (aangezien ik al minstens 6 maanden acnevrij was).]

Aloë vera

En welnu, de prangende vraag van waarom ik er zo zeker van ben dat ik voor mijn 24e een zuivere huid zal hebben? Het heeft verschillende redenen, waarvan de een van de spelers aloë vera is. Aloë vera zegt u? Ik zal aan deze zo goed als mirakelplant een andere blog wijden.

Pure aloë vera drank

Ik zou zeggen dat het begonnen is begin april dit jaar. Maar dat is niet helemaal zo. Enkele jaren terug had iemand mij een kan gegeven waarin aloë vera in zat. Wat mij toen werd gezegd, is dat het zo goed als puur aloë vera sap is, dat de smaak nu niet echt om naar huis te schrijven was en dat ik het ‘s morgends moest innemen en dan een half uur wachten voor ik mocht eten, alsook dat ik het ‘s avonds als laatste consumptie moest drinken. O ja, ook dat het, eens geopend in de ijskast bewaard moest worden.

Niets voor mij?

Vol goede moed begon ik er dan maar aan. En werkelijk, het was bijna niet te drinken voor mij. Daarbovenop kreeg ik nog eens buikpijn en hevige krampen. Door mijn redelijk hevige reactie op de aloë vera dacht ik dat ik er allergisch aan was, of er gewoon niet tegen kon. Drie dagen later, en nog steeds met serieuze krampen, moest ik sowieso naar mijn toenmalige alternatieve osteopaat*, die je met een simpele spiertest kan laten weten of je ergens tegen kunt of niet (je moet het product zelf meenemen).

Nope…

Ik nam de kan dus mee om uitsluitsel te krijgen. Bleek dat ik er niet tegen kon. Ergens was ik opgelucht, dan moest ik dat “vies ruikende en smakende goedje” niet meer innemen, en zou ik verlost zijn van de krampen. *Ik weet dat een osteopaat al tot de alternatieve geneeskunde behoort, maar ik zet ‘alternatieve’ erbij omdat hij ook andere alternatieve methodes bezigt. Dus hij is niet enkel een osteopaat, wat hem voor mij tot een alternatieve osteopaat maakt.

Wijsheid komt met de jaren

Wat ik toen allemaal nog niet wist, was dat, ten eerste, de goede man het niet zo erg had met aloë vera (en ik meen nu te begrijpen waarom), ten tweede, de krampen tot ongeveer 10 dagen kunnen voorkomen en daarna vanzelf weggaan (door het cleansen van het spijsverteringsstelsel). Ten derde dat ik niet ‘vollenbak’ mocht beginnen, maar eerst starten met 10 à 15ml ipv de aanbevolen 45ml per keer en zo langzaam opbouwen, en ten laatste, dat de smaak went na enige tijd.

Laat je goed informeren

Wist ik veel toen! Mocht ik van in het begin de juiste en de basis informatie gekregen hebben, had ik er mooi mee verder gedaan en was ik hoogstwaarschijnlijk al zeker 2 jaar acne-vrij. Langs de andere kant, ik heb de afgelopen jaren ook aan andere dingen gewerkt, andere zaken verwerkt, ontdekkingen gedaan, grenzen verlegd etc. Dit alles kan nooit volledig losstaan van de vooruitgang die nu zichtbaar is, en niet alleen op huidvlak. Hierover zal ik ook nog een blog schrijven.

[Update begin 2020] Of koop mijn holistisch e-boek ‘Leven zonder acne‘ waarin alle aspecten (lichamelijk, geestelijk, emotioneel, …) staan en uitgelegd worden die invloed hebben op je gezondheid en daarmee ook je huid. Het boek telt 71 pagina’s, puur over de hoofdstukken ‘Oorzaken‘ en ‘Hoe raak je van acne af?‘. De rest van de 124 pagina’s bestaan uit de ‘Inleiding’, ‘Acne’ en ‘Mythen’ die je ook kan vinden in mijn gratis e-boek ‘Leven met acne‘. Overbodige hoofdstukken, die niet bijdragen tot je begrip over acne en je gezondheid heb ik dus weggelaten.

Die 2 hoofdstukken geven je alle inzichten, tools en informatie (die ik over meer dan 17 jaar ervaring, experimenteren en wetenschappelijke literatuur uitpluizen heb vergaard en waarmee ik mijn eigen acne onder controle heb gekregen) om te weten te komen waar joúw acne vandaan komt en hoe je het dan kan aanpakken om je acne te genezen. Voor maar €10 kan je je leven compleet veranderen! [Einde update begin 2020]

Het moest zo zijn

Door ‘speling van het lot’ ben ik terug in contact gekomen met hetzelfde merk, een manifestatie waarvoor ik heel dankbaar ben. Deze keer werd ik grondig geïnformeerd en was ik er helemaal in mee. Tot nu toe verbetert mijn huid zichtbaar elke dag, heb ik meer energie, betere stoelgang (niet dat die slecht was), sterkere nagels (waaruit ik kan afleiden dat mijn immuunsysteem beter werkt), betere darmwerking (mindere winderigheid), een ietwat verminderde eetlust waardoor ik niet meer zo snel naar ongezonde snacks grijp (door darmen te cleansen en erna terug te vervuilen gaat men niet echt vooruitgang boeken) en mijn hooikoorts die zich al een hele tijd gedeisd houdt (alleen ben ik niet zeker of het toevallig een ‘goede periode’ is voor ons hooikoorts-patiënten of dat het een andere oorzaak heeft).

[Update eind 2020: wil je weten hoe ik ook mijn hooikoorts onder controle kreeg? Lees er hier alles over om zelf ook op een simpele, holistische manier er blijvend van verlost te raken. Je algehele gezondheid en welzijn vaart er ook wel bij.]

Ik kan niet zeggen of ik het te danken heb aan de aloë vera, daar ik ook met andere zaken bezig ben, zoals de MIR-methode. Voor wie nieuwsgierig is naar het merk van de aloë vera: Forever Living Products.

Zoveel factoren spelen mee

Ik ben dus begin april begonnen, officieel al op een maandag, maar wegens omstandigheden pas de woensdag ‘s morgends én ‘s avonds kunnen nemen. Die zondag zelf al was de linkerhelft van mijn gezicht zichtbaar verbeterd. Enkele dagen later, dinsdag of woensdag zelfs geen acne meer op dat deel! Heeft het te maken met de aloë vera? Wie weet, het kan ook ‘toeval zijn’, want aloë vera is geen geneesmiddel; de rechterhelft van mijn gezicht verbeterde pas twee weken later. Helaas kwamen examens en hormonen roet in het eten gooien (bijna ook letterlijk). Stress, slecht eten en hormonen zijn nu eenmaal apart gezien al triggers voor mij om een ‘uitbarsting’ te veroorzaken, laat staan alles tegelijk. Minstens een maand lang (ok, die hormonen nu niet aan een stuk door uiteraard). Het verergerde zienderogen, maar het ging niet terug helemaal naar af gelukkig. Een week nadat alle ‘ingrediënten’ die een slechte invloed hebben op mijn huid verdwenen waren, zag ik er naar mijn mening weer toonbaar uit.

Tijdelijk effect?

Nu zijn we weer een maand later en het is tegenover toen beter, maar een spectaculaire verbetering zoals ik die in het begin kende, is nooit meer teruggekomen. Ik geef toe dat ik mij niet erg aan mijn ‘gezond eten-levensstijl’ hou: speculaas, zo nu en dan eens wat choco (van rijstmelk), een reepje chocolade, vanille-soja-ijs enzovoort gaan er regelmatig te gemakkelijk in.

Junkfood = junkmood

En stress of andere emotionele toebak zit er ook nog een beetje tussen: al sinds eind maart zoeken naar een vakantiejob en er maar geen te pakken krijgen. Erg frustrerend! En laat nu net de buitenkant een reflectie zijn van de binnenkant, in de ruime zin. Stress en (slecht) eten gaan hand in hand samen, je voelt je niet goed, je verlangt naar iets in je mond, om op te kauwen, en naar iets in je buik. Het geeft je een kortstondig goed gevoel. Wat erna gebeurt duurt veel langer. Schuldgevoel. En niet alleen daardoor voel je je slechter, ook wat je in je mond stopt kan je gemoed beïnvloeden. En laat nu ‘junkfood’ je een ‘junkmood’ bezorgen. Je hoort me al aankomen, daar is die vicieuze cirkel al! Je neigt nog meer naar ‘junkfood’… Ik wou dat ik het karakter had om te weerstaan. In de periode van de alternatieve osteopaat ging mij dat veel beter af. Ik zal nog een ‘efforreke’ moeten doen, wil ik mijn doel behalen.

Aloë vera smaakt zo slecht nog niet

Tot een week geleden dronk ik de aloë vera met perziksmaak, in die kan zat dus iets minder pure aloë vera. Nu ben ik bezig met de beruchte gele kan waar ik enkele jaren geleden mee in contact ben gekomen. Mij mentaal voorbereidend op de sterke geur en smaak nam ik die eerste slok… en toen… huh?… dit is haast lékker!? Ik was stomverbaasd, maar zó opgelucht en blij dat ik niet zoals de meeste ‘beginnelingen’ door een periode heen moest van ‘neus dichtknijpen, binnenkappen, met veel water spoelen en opdrinken en dan pas weer de neus loslaten’.

Duur maar effectief

Moesten de dranken nu de prijs hebben van water zou ik veel meer willen opdrinken, maar met de hoeveelheid die ik nu verbruik, merk ik al duidelijk een verschil in en aan mijn lichaam, waardoor het elke cent waard is! Vooral omdat het gezond is, zonder bijwerkingen van al die zalfkes die je huid uitdrogen, om er daarna een ander zalfke aan te smeren om je huid weer te hydrateren, of van die pillen die jouw huid misschien wel zouden verbeteren na minstens drie maanden maar ondertussen je lichaam binnenin ontregelen. Ik ben in elk geval al overtuigd! Nu nog een sterk karakter ontwikkelen om aan die ‘goestingeskes’ te kunnen weerstaan.

Spijt

Waar ik toch veel spijt van heb, is dat ik mezelf in die beginperiode niet gefotografeerd heb om de evolutie te laten zien van net voor dat ik ermee begon en tijdens. Ik had mij dan ook totaal niet verwacht aan die ultrasnelle positieve reactie. Er waren ook zoveel andere dingen waaraan ik het hoofd moest bieden in die periode. “Je kan zeggen wat je wilt, wij willen bewijzen, maar je hebt geen foto’s, dus mij maak je niets wijs!” Ik geef je volledig gelijk. Daarbij komt ook nog dat ik pas ben te weten gekomen dat ik als FBO (Forever Business Owner) geen medische claims mag maken, noch voor en na foto’s mag tonen. Dus eigenlijk al goed dat ik ze niet heb.

Evolutie vastleggen

Sinds enige tijd ben ik wél bezig met de vooruitgang vast te leggen. Ik ben er nochtans niet erg fan van, ik vind mezelf niet fotogeniek, al zeker niet met de acne, en dan kan je jezelf ook wel voorstellen dat ik nu niet erg gesteld ben op voortdurend mezelf te fotograferen. Daarom ga ik niet elke dag foto’s trekken, maar toch zo regelmatig mogelijk. De foto’s die ik gebruik, zullen zo natuurlijk mogelijke foto’s zijn. Dus zonder make-up. Het enige verschil zal dan liggen aan technische omstandigheden zoals de belichting (daglicht/flash), van hoe ver/dicht ze zijn getrokken, met of zonder zoom,…

Puur

Ik heb geen fotoshop, noch kennis ervan. [Update eind 2020: ondertussen wel, maar ik gebruik het niet om mijn foto’s te retoucheren om acne te verdoezelen.] De enige eventuele veranderingen aan oudere foto’s zijn gemaakt met het bijhorende programma van het fototoestel om contrasten (automatisch) te verbeteren en rode ogen te verwijderen. Ik kan ook foto’s bijsnijden. Tot daar mijn fotobewerkingsvaardigheden. De eerste foto is de meest recente vóór ik aloë vera dronk (aangezien ik fotoschuw ben en dat wanneer ik weet dat er foto’s zullen getrokken worden mij dan zo goed mogelijk ‘voorbereid’, heb ik een relevante foto gevonden die helaas al enkele jaren terug is getrokken). De andere is de meest recente op het moment van dit schrijven.

[Update eind 2020: ondertussen heb ik al meer dan een jaar mijn acne onder controle. Ik voeg hieronder foto’s toe van hoe mijn huid was bij de eindejaarsfeesten vorig jaar en een video van het weekend voor Kerstmis van dit jaar.

De laatste foto is gemaakt met een schoonheidsfilter om het verschil te laten zien, en ook te laten zien dat de rest dus puur zijn. Hieronder het filmpje dat ik heb gemaakt ter gelegenheid van 1 jaar lang acne onder controle te hebben.

Wil jij ook een acnevrije huid krijgen op een holistische manier? Koop dan mijn e-boek Leven zonder acne waarin ik ALLE mogelijke oorzaken van acne heb samengevoegd, ondersteund door wetenschappelijke bronnen, eigen ervaring en die van lotgenoten online. In het boek staat al mijn kennis, inzichten en een 11-stappen-plan waarbij je reeds met stap 1 je lichaam in healingsmodus brengt. Sla je die stap over, zullen alle andere stappen trager en stroever verlopen. Je kan het kopen voor slechts €15 via onderstaande knop.

Wil je graag eerst meer info over het boek incl. heel wat praktische tips en inzichten? Dan ben je op deze infopagina op het juiste internetadres. Lees je het liever als e-boek? Dat kan ook, druk dan op onderstaande knop.

Indien je meer wilt weten over Forever Living en haar producten of ze wilt bestellen, kan je mij contacteren. Bestel je liever zelf, dan kan je dat doen via deze website.

Komt er links bovenaan niet te staan ‘Uw Forever Business Owner JESSIE PITTOORS heet u van harte welkom‘? Dit is een ‘glitch’, gelieve dan bij het gedeelte ‘kassa’ mijn persoonlijke nummer in te geven: 310002040423. Als je in Nederland woont, zul je mogelijks het land bovenaan links moeten veranderen, dit staat denk ik automatisch op ‘Belgium’. Hetzelfde geldt voor als je in een ander land woont.

Veel liefs,

6 Responses

  1. Super wat een verschil en blij te horen dat het steeds beter gaat, een hart onder de riem voor vele mensen, dankjewel voor het delen 🙂

  2. Mooi om deze evolutie te zien! Ik hoop dat jouw verhaal ook anderen kan overtuigen van de positieve werking van deze ‘wonderplant’! Dankjewel Jessie!

  3. Blij dat je jouw verhaal onversneden deelt. Niet makkelijk en daarom net zo sterk van je ! Die toevallige speling die je zelf tussen haakjes plaatst is weeral een mooi voorbeeld van hoe het universum werkt. Leuk dat je dit alles met ons deelt. Het gaat je zeker lukken die zuivere huid en ik wens het je van ganser harte toe. Bedankt en succes !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.