Luister naar je lichaam om vol-uit te léven

Schoonheid vanbinnen en vanbuiten

Het is al bijna twee jaar geleden sinds ik echt iets serieus ben begonnen met deze blog. Ik had toen beloofd om de evolutie van mijn gezicht te laten zien, dus daar wil ik me ook aan houden. In al die tijd is het er niet van gekomen om regelmatig foto’s van mijn gezicht te posten, laat staan een blog bericht te schrijven. Toch heb ik regelmatig foto’s blijven maken van mijn gezicht, zowel op momenten dat het goed ging, als op momenten dat het slecht ging.

Gedesillusioneerd

Helaas heb ik de mijlpaal die ik toen had gesteld niet gehaald: acnévrij zijn voor ik 24 zou worden. Ook de volgende is niet gelukt (op mijn 25e). Nu besef ik dat ik pas echt van een egaal gezicht zal kunnen genieten als ik alleen maar voeding tot mij neem waar mijn lichaam tegen kan en waar het ook echt iets mee is, voldoende beweeg, water drink, zoveel mogelijk stress vermijd, mentaal ook positief sta en goed in mijn zit, meer naar buiten kom, etc. 2017 gaat mijn jaar worden of dat zou ik toch zó graag willen.

[Update eind 2020: het is uiteindelijk 2019 geworden en nog steeds heb ik mijn acne onder controle! Over de jaren heen schreef ik al mijn bevindingen over mijn experimenten en de wetenschappelijke kennis die ik vergaarde op. Al die kennis en ervaring heb ik in een e-boek gegoten zodat anderen in hetzelfde schuitje ook zoals ik er van kunnen genezen. Lees er hier over.]

Goede voornemens

Ik zie het al voor mij, nu alleen nog actie ondernemen zodat het ook werkelijkheid zal worden. De laatste loodjes wegen inderdaad het zwaarst… Tot de tijd dat mijn gezicht acnévrij is, ga ik foto’s blijven nemen en jullie op de hoogte houden. Maar nu zal ik geen twee jaar wachten om het te laten zien, eerder zo een half jaar, dan heb ik toch al wat materiaal dat ik kan laten zien als ik 1 foto per maand toon. [Update eind 2020: dit is me niet gelukt, ik heb het maar een paar keren gedaan.]

Puur natuur en resting-bitch-face

De foto’s die ik maak, zijn altijd puur natuur. Hier wil ik mee zeggen dat ik dan geen make-up draag, geen trucjes met belichting gebruik (ik zou niet eens weten hoe, behalve het gebruik van de flash), de foto’s zelf ook niet bewerk (buiten misschien bijsnijden), noch eender welke andere dingen heb gedaan waar je maar zou kunnen opkomen. En ja, ik heb het resting-bitch-face-syndroom, dat probeer ik wat te verzachten en anders just deal with it. Maar nu gedaan met zeveren, hier is een greep uit al de foto’s die ik ondertussen heb gemaakt:

Vooraanzichten

 • Mijn acne enige jaren terug
 • Acne 4 augustus 2015 vooraangezicht
 • Acne 2 september 2015 vooraangezicht
 • Acne 1 oktober 2015 vooraangezicht
 • Acne 5 november 2015 vooraangezicht
 • Acne 17 december 2015 vooraangezicht
 • Acne 16 maart 2016 vooraanzicht
 • Acne 9 juni 2016 vooraanzicht
 • Acne 14 juni 2016 vooraangezicht
 • Acne 20 juli 2017 vooraangezicht
 • Acne 20 september 2016 vooraangezicht
 • Acne 5 januari 2017 vooraangezicht

Zijaanzichten links

 • Acne 4 augustus 2015 rechter zijaanzicht
 • Acne 2 september 2015 rechter zijaanzicht
 • Acne 5 november 2015 rechter zijaanzicht
 • Acne 17 december 2015 rechter zijaanzicht
 • Acne 16 maart 2016 rechter zijaanzicht
 • Acne 9 juni 2016 vooraanzicht
 • Acne 14 juni 2016 rechter zijaanzicht
 • Acne 20 juli 2017 rechter zijaanzicht
 • Acne 20 september 2016 rechter zijaanzicht
 • Acne 5 januari 2017 vooraangezicht

Zijaanzichten rechts

 • Acne 4 augustus 2015 linker zijaanzicht
 • Acne 2 september 2015 linker zijaanzicht
 • Acne 1 oktober 2015 linker zijaanzicht
 • Acne 5 november 2015linker zijaanzicht
 • Acne 17 december 2015 linker zijaanzicht
 • Acne 16 maart 2016 linker zijaanzicht
 • Acne 9 juni 2016 linker zijaanzicht
 • Acne 14 juni 2016 linker zijaanzicht
 • Acne 20 juli 2016 linker zijaanzicht
 • Acne 5 januari 2017 linker zijaanzicht

Eind 2019 eindelijk acnevrij! En jij kan dat ook!

Dit is een update: eind 2019 was ik na 17 jaar eindelijk acnevrij! En vraag me niet hoe ik dat gedaan heb, want ik heb alles in een boek gegoten: Leven zonder acne. Al mijn onderzoek, kennis en inzichten, geëxperimenteer, trial & error en successen staan erin. Het bevat ALLE mogelijke oorzaken van acne, omdat mijn factoren nier per se die van jou zijn. Als je het koopt, krijg je zelfs een stappenplan mee om deze oorzaken holistisch aan te pakken, waarbij stap 1 je lichaam reeds in healingmodus brengt. Zonder die 1e stap gaan alle andere stappen trager en stroever verlopen.

Heb jij ook last van acné en heb je al veel geprobeerd? Lees dan mijn e-boek ‘Leven zonder acne’. Via onderstaande knop kan je het direct kopen, vandaag al aan de slag gaan met het stappenplan en binnen afzienbare tijd echte resultaten merken.

Wil je graag eerst meer info over het boek incl. heel wat praktische tips en inzichten? Dan ben je op deze infopagina op het juiste internetadres. Lees je het liever als e-boek? Dat kan ook, druk dan op onderstaande knop.

Dit zijn de foto’s van tijdens de feestdagen eind 2019, voor het eerst in zo’n 10 jaar zónder make-up:

 • Frontale foto acnevrij gezicht
 • Foto bijna acnevrije kin
 • Foto acnevrij gezicht met schoonheidsfilter

Ik maakte zelfs een foto mét schoonheidsfilter om te laten zien dat ik geen schoonheidsfilter heb gebruikt bij de andere foto’s. De rode vlekjes die te zien zijn, zijn nog zichtbare littekens van de laatste lading acne die ik had ervoor.

Veel liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.