Ons kraantjeswater is perfect drinkbaar zeggen ze. Tot je je gaat verdiepen in wat de waterfiltermaatschappijen er allemaal niét uit kunnen filteren. Vanaf dat moment wil je zo snel mogelijk een degelijke meerstappen waterfilter. Want als jij geen waterfilter in huis haalt, word jijzelf de filter met alle gevolgen van dien. Maar waarom heb je dan een meerstappen waterfilter nodig?
Wat zit er nog in je kraantjeswater?
- Vrouwelijke hormonen. Vrouwen aan de pil plassen die weer uit. Ze krijgen dit er niet uitgefilterd. Ik neem zelf al jaren niet meer de pil (die ik trouwens in totaal nog geen 3 jaar verspreid heb genomen) voor verschillende redenen. Dus wil ik die ook niet meer in lagere maar constante doseringen binnenkrijgen via het kraantjeswater.
- Andere medicijnenresten
- Drugs. Afhankelijk van waar je woont. Hier rond het Antwerpse word je dagelijks gedrogeerd door resten drugs in het kraantjeswater. Dagelijks low grade trippin’ iemand?
- Chloor als ontsmettingsmiddel. Tegen bacteriën en virussen bijvoorbeeld. Lekker chemisch. Heerlijk gezond toch?
- Microplastics
- Pesticiden
- Zware metalen
Moet ik nog verder gaan of is dit al genoeg om je haren recht te doen komen? Check zeker ook even dit Engelstalige filmpje (wel even de foto opzij swipen) voor mocht je niet overtuigd zijn.
Flessenwater is al beter, maar dan krijg je ook dagelijks microplastics binnen. Die ook nog eens een hormonale werking geven (vrouwelijke hormoonachtige werking). Plus al dat afval en dat gezeul vanaf de winkel. Nee dank je wel.
Is een eenvoudige waterfilter van de winkel goed genoeg?
Er is een bekend merk waterfilter waarbij je gewoon het kraantjeswater in de kan giet en er komt gefilterd water uit. Helaas is het geen meerstappenfilter waardoor het niet alles kan filteren en laat de kwaliteit van het gefilterde water dus te wensen over. Bovendien vind ik dat het teveel afval genereert met al die filters die je regelmatig moet wisselen.
De beste oplossing voor zuiver water
Om zo zuiver mogelijk water te verkrijgen heb je een meerstappenfilter nodig. Elke stap filtert net andere zaken uit het water waardoor hetgeen wat eruit komt zo puur mogelijk is. Uiteraard spreken we dan wel over een investering van een paar honderd euro. Maar dat vind ik nog goed betaalbaar voor hetgeen je ervoor terugkrijgt.
Ik ken zelf 2 goede merken van zulke meerstappen waterfilter: Berkefeld en Aqualine. Zelf heb ik al 2 jaar de Neos van Aqualine in de glazen versie. Uiteraard bestaan er andere merken, maar daar kan ik niet over oordelen omdat ik daar geen ervaring mee heb.
Neos Aqualine meerstappenfilter
Voordelen
Veel beter dan deze 5 in 1 filter kan het niet worden:
De systemen zijn uitgerust met
- een keramisch voorfilter van 0,2 micron ( 0,0002 milimeter)
- een meerstappenfilter waar een gedeelte van actieve houtskool is, gemaakt van verbrande kokosschillen. Actieve houtskool kan enorme grote hoeveelheden adsorberen (aan zich binden). Zo wordt een groot deel van de vervuiling uit het water aan de koolstof gebonden.
- Daarnaast is er een ionenfilter in de meerstappenfilter
- Mineraalstenen en mineraalstenen met zilver geïmpregneerd (anti-bacterieel)
- Revitalisering door magnetisme
Door deze filters worden o.a. lood, GenX, virussen, bacteriën, zware metalen, medicijnresten, pesticiden, chloor, microplastics, en hormoonresten uit het water gefilterd.
Alkalisering of pH-neutraal
Naar keuze kan het gefilterde water alkalisch (basisch) of pH neutraal gemaakt worden.
Remineralisering
Tijdens het proces worden zowel de slechte als een deel van de goede stoffen uit het water gefilterd. Na het filteren komt het water in contact met Elvan mineraalstenen. Deze stenen geven 18 verschillende mineralen en sporenelementen af.
Vitalisering
Tijdens het uittappen stroomt het water langs magneten van 1.200 Gaus, die het water in een vortex (werveling) brengen. De watermoleculen zetten zich, door onderlinge elektromagnetische verbindingen, in een hexogonale structuur.
Hierdoor wordt het water gevitaliseerd volgens het Schauberger principe en krijgt het een Boviswaarde van gemiddeld 9.350. Dit water komt overeen met ons lichaamsvocht en wordt daardoor gemakkelijker door ons lichaam opgenomen.
Geen bacteriewerking
Het meerstappenfilter en een deel van de mineraalstenen zijn met zilver geïmpregneerd om bacteriegroei tegen te gaan.
Schappelijke prijzen
De prijzen hangen af van welke filter je wilt natuurlijk. Ze bestaan in verschillende soorten en maten. Zo kan je voor een eenpersoonshuishouden al een filter vinden en voor een groot gezin met kinderen. Je kan kiezen tussen een plastic opvangbak of een glazen. Tussen alkalisch of pH-neutraal water als eindresultaat. Al deze factoren hebben invloed op de eindprijs.
Zelf koos ik voor de Neos met glazen opvangbak omdat
- het belachelijk zou zijn om microplastics eruit te laten filteren om dan terug microplastics erin te krijgen op die manier
- ik toekomstgericht dacht: ik zat in een prille relatie en wilde niet voor een kleine gaan voor 1 persoon om daarna nog eentje te moeten kopen als de relatie zou blijven duren (wat zeer waarschijnlijk het geval was en ook zo is uitgekomen)
Informeer je daarom goed voor je zo’n investering doet. Het is namelijk de bedoeling dat het jarenlang meegaat.
Nadelen
Elke filter heeft z’n voor- en nadelen. Hier deel ik wat de nadelen zijn van deze filter:
- Je moet elke maand de ionenfilter herionizeren. Dit houdt in dat je er 2 liter water waar 200gr zout in opgelost is erdoorheen laat stromen. Daarna laat je 2 minuten kraantjeswater er zachtjes doorheen stromen, anders smaakt je gefilterd water nogal zout.
- Elke maand wrijf je best zachtjes met de groene kant van een spons over de keramische bol onder stromend water. Daarmee verwijder je opgestapelde kalk en andere vuiligheid die het kan verstoppen.
- Je moet de keramische bol en de meerstappenfilter (ionenfilter en de actieve-houtskoolfilter) elk jaar vervangen of na een bepaalde grote hoeveelheid liter (dat bijhouden is nogal een gedoe, dus hou gewoon een jaar aan). Dit is in feite niet zozeer een nadeel, want een jaar is tamelijk lang tegenover andere filters.
- De mineraalstenen moeten elk jaar even uitgekookt worden om algengroei en andere ongewenste zaken te voorkomen.
- Elke 3 jaar moeten de mineraalstenen vervangen worden. Ook dit is een relatief ‘nadeel’, want drie jaar is ook een lange tijd.
- Indien je gaat voor de glazen opvangbak, zul je voorzichtig moeten zijn met het uitpakken en het op de voet zetten, bij verhuizingen enz. Maar dat spreekt voor zich.
Kortom, je ziet dat het al bij al nog meevalt qua nadelen, waar 3 van de 5 belangrijkste enorm relatief zijn. Laat het je dus niet afschrikken om ervoor te gaan.
Koop een meerstappenfilter of jij wordt de filter
Zeker indien je chronische acne hebt en er op een lichaamsondersteunende manier (met blijvende resultaten) iets aan wilt doen, is een meerstappen waterfilter een must. Jouw filterorganen hebben het dan namelijk al moeilijk, bespaar ze dus de extra belasting door je water voor te filteren. Je lichaam en huid zullen je dankbaar zijn!
Ik kies voor mijn gezondheid. Ik hoop jij ook. Wil je ook een Aqualine meerstappenfilter in huis halen? Mijn leverancier is Els Sanne Cappel uit Nederland. Je kan alles over de Aqualine meerstappen waterfilters terugvinden op haar website.
Zij legt je alles met plezier uit, denkt met je mee over welke versie het beste is voor jou / jouw situatie / gezinsgrootte, ze beantwoordt al je vragen. Je kan ook 24/7 bij haar terecht. Wanneer ik vragen had of iets meemaakte, zelfs op een avond of op een zondag, antwoordde ze enorm snel. Heb je na aankoop een probleem, ook dan is ze snel van de partij.
Dus ik raad je haar van harte aan, net zoals ik je een meerstappen waterfilter warm aanraad. Ik verdien er niets aan om haar en de waterfilters aan te bevelen. Dit is dus puur omdat ik dit zelf enorm belangrijk vind (nadat ik me bewust werd van wat er nog in ons kraantjeswater zit) en het iedereen gewoon echt aanraad alsook gun.
Nota: de uitleg over de waterfilter en de werkingen komen van Els’ website met hier een daar een kleine aanpassing.
Veel liefs,
JP