Luister naar je lichaam om vol-uit te léven

Schoonheid vanbinnen en vanbuiten

De weg naar een zuiverdere huid – acne vanuit de oorzaken aanpakken

Lichaamswijsheid is ontstaan vanuit het acnegedeelte van Jessie’s Pit Wellbeing (mijn persoonlijke blog) dat nu volledig naar hier is verhuisd en vanuit mijn jarenlange zoektocht naar het genezen van mijn acne. In die zoektocht heb ik enorm veel wetenschappelijke kennis opgezocht, uitgeprobeerd en alternatieve paden bewandeld. In de loop der jaren, dankzij de experimenten met mijn lichaam en de skills die ik heb ontwikkeld door het volgen van vele cursussen, workshops, masterclasses, webinars enz. heb ik geleerd te luisteren naar wat mijn lichaam me wilde vertellen. Omdat ik begon samen te werken met de wijsheid van mijn lichaam, werd ik lichaams-wijs.

Dit kan iedereen leren en dat is ook mijn missie met Lichaamswijsheid. Dat iedereen leert luisteren naar en samenwerken met het eigen lichaam en vandaaruit voluit kan beginnen leven. Ter aanvulling van deze puur online dienst, is er ook de samenwerking met mijn holistische coaching-therapiepraktijk Munira’s ChildsPlay voor complementaire fysieke en energetische behandelingen voor wie dat wil en daar nood aan heeft.

[Update 2020: Nooit gedacht dat ik ooit deze pagina drastisch kon aanpassen… Nu kan ik hier schrijven dat ik acne ‘had’ ipv ‘heb’! Wil jij dat ook kunnen zeggen? Koop dan mijn e-boek Leven zonder acne, leer over je lichaam, acne en hoe je je lichaam op een holistische manier kan ondersteunen en van je acne verlost geraken. Meer info + heel wat praktische tips en inzichten die ook in het boek staan kan je hier vinden.]

Ik, Jessie / Munira, had van mijn 12e tot mijn 28e levensjaar acne en had zo goed als alles geprobeerd – behalve Roaccutane / Isotretinoïne (vitamine A-kuur) – met wisselend succes. Ik liep dus jaren rond met een ‘puistenkop’. Veel langer mét dan zonder, dus ik weet exact waar jij doorheen gaat.

Als de dag van gisteren weet ik nog dat ik in het laatste jaar van het lager nog had gehoord van jongeren die vanaf de puberteit puisten kregen. Mijn reactie was dan ook dat ik het niemand toe zou wensen, aangezien ik het zelf niet graag zou hebben. En toen … BAM! Je raadt het al, daar was die eerste, in mijn gezicht dan nog wel! Dat zal zo rond mijn 12e zijn geweest.

Mijn toen al niet zo goed als onbestaand zelfbeeld nam een duikvlucht. Het ergste moest helaas nog komen. Een hele tijd stond mijn gezicht gewoon vol. En rood. Met gele koppen. Het was geen zicht. En toen wist ik nog niet eens dat de rug- en de borstzone er nog zouden bijkomen … Kortom, ik hoef je vast je niet vertellen hoezeer ik er mee heb afgezien, lichamelijk, mentaal, emotioneel en sociaal. Dan nog gezwegen over het financiële plaatje met al die producten, doktersbezoeken, dermatoloog en andere therapieën.

Op een dag kon ik het niet meer inhouden en schreef ik al mijn leed op en deelde het op mijn persoonlijke blog in de hoop dat dit mij meer gemoedsrust zou geven en zo mijn acne zou verbeteren. Het eerste werd waarheid, of toch voor een deel. Het tweede was uiteraard wishful thinking.

Wat ik niet had voorzien, was dat het een hele reeks werd over acne in het algemeen met vele mythen en feiten over acne, waarbij ik ook mijn huidhistorie uit de doeken deed, net als mijn gevoelsleven blootlegde. Ik deelde wat acne me had afgepakt, maar ook wat het me had gegeven zowel de slechte als goede kanten. Als acne ergens goed voor is, dan is het ook de levenswijsheid die ik gaandeweg heb opgedaan. Natuurlijk somde ik alle mogelijke oorzaken en gevolgen van acne op die ik toen wist. Tot slot gaf ik lotgenoten pistes om van acne af te raken (met grotere en langere impact) en enkele simpele tips en trucs (met oppervlakkige impact).

Deze paginareeks had ik uiteindelijk in boekvorm gegoten en begin 2019 als gratis e-boek beschikbaar gemaakt. Alleen de hoofdstukken ‘Oorzaken’ en ‘Hoe raak je van acne af’ liet ik eruit en bood ik aan als betalende hoofdstukken.

Op mijn 28e verjaardag (eind 2019) was ik voor het eerst in 17 jaar acnevrij dankzij vele trials & errors – dmv toevallige treffers en lukrake aanpak – ik had eindelijk de code volledig gekraakt!

Daarom deelde ik de stappen die ik heb gezet die échte en blijvende resultaten gaven in mijn e-boek ‘Leven zonder acne’. Dankzij mijn jarenlange onderzoek in wetenschappelijke artikelen, leergierigheid en geëxperimenteer ontdekte ik dat er een logica hoort te zijn in de stappen die acne vanuit de oorzaken aanpakt. Anders doe je er inderdaad net als ik járen over om acnevrij te worden.

Dat stappenplan kan ik oprecht een methode noemen. Ik gaf het de naam ‘Lichaamswijsheid’ omdat het niet alleen het lichaam, maar het hele systeem in balans brengt en als neveneffect dat de huid verbetert. Daarnaast heeft het als extra effect dat men beter in tune is met het lichaam en er beter naar kan luisteren. De wijsheid van het lichaam kan zo beter opgepikt worden en men gaat er ook naar handelen.

Op deze website deel ik mijn ervaring, kennis, inzichten, tools, … in de pagina’s, blogberichten, mijn e-boeken alsook in online programma’s die ik nog aan het ontwikkelen ben. Te beginnen bij het live, online begeleidingsprogramma ‘Leven zonder acne’. Daarmee wil ik mensen in 3 à 4 maanden op weg begeleiden doorheen de 12 stappen naar een acnevrije huid. Elke week wordt 1 stap uitgelegd met de opdracht om die ook te zetten, zodat het een praktische cursus is waar echte en snelle resultaten mee worden geboekt.

Onder de noemer ‘De weg naar een zuiverdere huid’ staan pagina’s waarin aspecten belicht worden die invloed hebben op de huid. Voor berichten is dit een categorie met dezelfde insteek. Zo heb ik berichten gepost over onder andere de evolutie van mijn huid. De voornaamste reden waarvoor ik dit doe is omdat ik heb ontdekt waardoor acne ontstaat en hoe je dat kan omkeren. Het zou niet fair zijn om al deze kennis en ervaring te verbergen voor de wereld en lotgenoten zoals jij. Dit omdat als ik hier anderen mee kan helpen, ik dan een gelukkig mens ben en geslaagd in mijn missie.

Wil je meer weten over deze methode tegen acne? Begin dan bij het begin: de gratis mini-training “Genees je acne van binnenuit – Laat je lichaam spreken“.

Veel liefs,
Jessie / Munira